Média
rádióstúdió

A Médiatanács pénzt ad a Karc FM-nek, a Film Mánia bírságot kap

Szalay Dániel
Szalay Dániel

újságíró. 2017. 03. 02. 16:21

Liszkay Gábor jobboldali médiavállalkozó kormánybarát médiumainak egyikének is jutott a közel 75 milliós keretösszegből.
Korábban a témában:

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa csütörtökön bejelentette, hogy hírműsorok, közérdekű és tematikus magazinműsorok elkészítésére összesen 74,6 millió forint támogatást ítélt meg huszonhét rádióműsornak a Magyar Média Mecenatúra program keretében futó 2016-os műsortámogatási pályázatának utolsó, negyedik fordulójában. A közlésből kiderül, hogy anyagi támogatást adnak Liszkay Gábor nyíltan kormánybarát rádiójának, a Karc FM-nek. Azt viszont egyelőre nem közölték, hogy nekik mennyi jut a 74,6 millió forintból. A grémium egyébként rajtuk kívül még a komlói 99,4 Rádió 1, a Debrecen Rádió FM95, a Rádió Szarvas, a Nógrád megyében fogható Rádió Focus, valamint a szolnoki és a karcagi Aktív Rádió hírműsorainak elkészítéséhez járul hozzá anyagilag.

Közérdekű magazinműsorok finanszírozásában kap segítséget a nyíregyházi Mustár Rádió, a Rádió Törökszentmiklós, a Csaba Rádió, a kisújszállási Európa Rádió, a Kunság Rádió és a Szent István Rádió. Hírműsorok és közérdekű magazinműsorok elkészítéséhez kap támogatást a Rádió Most Kaposvár, a szegedi Rádió 88, a Sopron Rádió, a kecskeméti Gong Rádió, a szekszárdi Rádió Antritt és a Komárom-Esztergom megyei Forrás Rádió. Tematikus magazinműsor kategóriában támogatást nyert a Tisza-tó Rádió és a Kelet-Balaton térségének helyi rádiója, a Balaton Rádió.

A tanács a pályázat 2017-es keretét is megnyitotta, így az első fordulóban 75 millió forint értékben újabb rádiós médiaszolgáltatók igényelhetnek támogatást a három műsortípus finanszírozására. A pályázatokat március 30-ig elektronikus úton lehet benyújtani.

Bírság a Film Mániának

A Médiatanács eheti ülésén megállapította azt is, hogy a Film Mánia 2016. október 28-án, este 9 órától rossz korhatár-besorolásban és a megengedettnél korábbi idősávban sugározta a 2009 – A végzetes merénylet című akciófilmet. Az erőszakos, fegyveres jelenetek naturalisztikus ábrázolása, gyakorisága, a sebesülések részletező és élethű bemutatása miatt a testület szerint a műsorszám károsan befolyásolhatta a kiskorúak személyiségfejlődését, ezért azt a 16 éven aluliaknak nem ajánlott kategória helyett a 18 éven aluliaknak nem ajánlottként kellett volna besorolni, és az annak megfelelő műsorsávban közzétenni, vagyis az este 11 óra és hajnali 5 közötti időszakban. A Médiatanács emiatt 100 ezer forintra bírságolja a csatorna üzemeltetőjét.

Fejlemény Pakson

A Paks 96,3 MHz helyi frekvencia pályázati eljárásában a Médiatanács pályázati nyilvántartásba vette mindkét pályázót, a Rádió 96,3 Kft.-t és a Hullám Média Kft.-t.

Az NMHH egyébként ma tette közzé a szponzorüzenetekkel kapcsolatos kimutatása eredményeit, ami alapján a TV2-n volt látható a legtöbb ilyen kereskedelmi információ. Szintén ma közölték, hogy kiket sorsoltak ki a közmédia felügyeletére. 

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.