Média
Budapest, 2015. október 1.
Lázár János Miniszterelnökséget vezetõ miniszter (k) és Spéder Zoltán, a Közép-európai Média Zrt. elnöke (b) érkezik a Portfolio gazdasági konferenciájára, a budapesti Sofitel hotelben 2015. október 1-jén. Jobbra Csepreghy Nándor fejlesztéspolitikai kommunikációért felelõs helyettes államtitkár.
MTI Fotó: Soós Lajos

Spéder újra eladott a médiaportfóliójából

Szalay Dániel
Szalay Dániel

újságíró. 2017. 03. 07. 15:47

Megvették az Origót működtető Száraz Istvánék a Travelo utazási portált kiadó médiacéget a konkurens Index kiadójától, a Spéder Zoltán tulajdonolta CEMP csoporttól.
Korábban a témában:

A Száraz István nevén lévő Origo-New Wave Media megvette a Spéder Zoltán tulajdonolta CEMP csoporttól a Travelo utazási portált. Így tovább bővül az Origo-csoport utazási témájú oldalainak köre, mely már eddig is olyan oldalakból állt mint a We Love Budapest és We Love Balaton, valamint a Szeretlek Magyarország portál.

Az akvizíció a gyakorlatban a Travelo.hu-t és az Ongo.hu-t is működtető, 2004-es alapítású Confhotel-Net Kft. felvásárlásával valósul meg. A cél a turisztikai porfólió további erősítése.

A felvásárolt kft. egyébként a legutóbbi lezárt, 2015-ös pénzügyi évben 105 millió forint nettó értékesítési árbevétel ellenére veszteséges volt. Adózott eredménye mínusz 8,8 millió forint volt.

Spéder Zoltán, az Index.hu-t működtető CEMP tulajdonosa a múlt héten egy másik, erősen médiás kötődésű cégétől, a médiát műsorinformációs adatokkal ellátó Port Networktől is megvált. (A port.hu oldalt és az azt működtető Fidelio Mediát viszont megtartotta a CEMP.)  A kormányzati körökben kegyvesztetté vált, több kormányközeli médiumban lejárató riportok tárgyává vált üzletember az elmúlt időszakban több más érdekeltségétől is megvált. Tavaly októberben eladta az FHB Bankban meglévő tulajdonrészét, és ugyanabban a hónapban a portfolio.hu-t és a pénzcentrum.hu-t működtető Net Media Zrt.-t is megvették tőle, amihez Lantos Csaba nyújtott anyagi segítséget a vevőknek.

A vásárló Origo-NWM csoport egyébként az a cég, amelyről kiderült, hogy korábban több száz millió forint értékben jutott eltitkolt közpénzekhez a Magyar Nemzeti Bank alapítványain keresztül, és ezzel jelentős piaci versenyelőnyre tett szert a piac többi, államilag nem dotált szereplőjével szemben.

Kiemelt kép: Spéder Zoltán (balra) Lázár János miniszter és Csepreghy Nándor államtitkár társaságában 2015 októberében. MTI Fotó: Soós Lajos
Szeretnél személyre szabottan híreket olvasni a mobilodon?
Töltsd le a 24.hu app-ot, és tájékozódj hiteles forrásból megbízhatóan és gyorsan! A 24.hu
vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

A trópusokon békült ki Hosszú Katinka és Shane Tusup

Kommentek

Fotó: Bielik István/24.hu
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.