Média

Felfüggesztette adását a Rádió Q, de nem a médiahatóság miatt

rádióstúdió
rádióstúdió

A Rádió Q szerda reggeltől felfüggesztette adását. Ez olvasható a rádió honlapján:

Kedves hallgatóink!

A Radio Q 99.5 március 1-jén bizonytalan időre felfüggeszti adását. A rádió tulajdonosának képviselője kényszerűségből határozott így, döntésének fő oka: a médiahatósággal fennálló és tisztázásra váró nézeteltérés.

Szívből köszönjük, hogy közel tíz éven át hűséges társaink voltak az éterben.

Az NMHH közleményben reagált:

A Rádió Q esetleges leállásának nincs köze semmilyen médiahatósági eljáráshoz, az vélhetően a tulajdonosok saját üzleti döntése. A médiaszolgáltató meglévő frekvenciájának használatára még 1,5 évig jogosult. A Rádió Q közösségi rádió, ennek megfelelően nem fizet sem frekvencia-, sem médiaszolgáltatási díjat. A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóságnak hivatalos információi nincsenek a Rádió Q médiaszolgáltatásának megszűnéséről – írja a 24.hu-nak küldött levelében a hatóság.

Hangsúlyozzák azt is, hogy

A Rádió Q semmiféle olyan külön eljárás alatt nem áll, amelyet a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) indított volna, és amely miatt a Rádió Q-nak bírósági döntésre kellene várnia, hogy a javára döntsenek a hatósággal szemben.

Mint írják, az NMHH-nak nincs évek óta elhúzódó vitás ügye a Rádió Q-val. Tisztázatlan kérdések sincsenek, amely miatt vissza kellene vonni a médiaszolgáltatási jogosultságát, be kellene zárni a rádiót.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik