Média

Mindenkit lenyomtak Andy Vajnáék Győrben

Szalay Dániel
Szalay Dániel

újságíró. 2017. 02. 17. 12:55

Nagyon elhúzott a Rádió 1 a nyugat-magyarországi városban a piac többi szereplőjétől, derül ki a TNS-Hoffmann és a Médiameter rádióhallgatottsági méréséből.
Korábban a témában:

Közleményben dicsekszik az Andy Vajna féle Rádió 1, milyen nagy sikere van Győrben.  Ugyanis csaknem megduplázták hallgatóik számát Győrben azóta, hogy elnémult a Class FM. (Ahogy arról már beszámoltunk, a Class FM tavaly történt elnémítása országosan is leginkább Andy Vajnának kedvezett.) Sőt azt is állítják a legfrissebb rádióhallgatottsági adatokra hivatkozva, hogy a 18-49-es korosztályban és a 15-39 éves hallgatók körében is jelentősen nőtt a hallgatottság, ennek is köszönhetően pedig a rádió néhány hónap alatt a város legnépszerűbb csatornája lett.

Ennek alátámasztására el is küldték a rádiós piacon jelenleg etalonnak tekintett TNS-Hoffmann – Mediameter hallgatottságmérő konzorcium 2017. január 11-17. között elvégzett kutatásának adatait. A kutatás kifejezetten a győri hallgatottsági szokásokra irányult. Eszerint az adó naponta a 18-49-es korosztály 44 százalékát éri el (reach), míg a 15-39 évesek korcsoportjának közel a fele tartozik a hallgatói közönségébe.

Győrben egyébként úgy tudott megjelenni a kormánybiztos rádiója, hogy a korábban ott működő helyi rádiót, az Ozone FM tulajdonosát meggyőzték, hogy csatlakozzon a csatornájával a Rádió 1 egyre több városi rádióból álló hálózatához. (A hálózatba kapcsolódás annyit jelent, hogy a helyi rádió átveszi a Rádió 1 központból érkező műsorát, és csak viszonylag kevés műsoridőben kell önálló helyi tartalmat sugároznia.) A hálózathoz történt tavaly november közepi csatlakozás után, csak úgy mint több más a Rádió 1-hez csatlakozó helyi rádió, az Ozone FM fel is vette a Rádió 1 nevét. (A Rádió 1 amúgy épp Békéscsabán is terjeszkedni próbál.)

Most pedig mutatjuk a grafikont is, ami azt mutatja, mely rádiókat hallgatják a leginkább a győriek az említett célcsoportokban.

A 18-49-es korosztály rádióhallgatási szokásai Győrben.
A 18-49-es korosztály rádióhallgatási szokásai Győrben

 

Így rádióznak a 15 és 39 év közötti győriek

A rádió hallgatottságának vélhetően nem csak a Class FM elnémítása tett jót, de az is, hogy a Rádió 1-nél dolgozik a Class FM egykori műsorának, a Morning Show-nak a csapata, azaz Sebestyén Balázs, Rákóczi Feri és Vadon Jani, akik egy névhasználati védjegyvita miatt Reggeli Show címmel készítenek műsort.

 

Ha még érdekli a reklámpiac: cmsales.hu (x)
vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Stray dogs run in front of the Chernobyl nuclear power plant during a drill organized by Ukraine's Emergency Ministry, 08 November 2006. Emloyees and rescue workers improved their activity in case the "sarcophagus" covering the destroyed 4th power block collapses.
 AFP PHOTO/ SERGEI SUPINSKY / AFP PHOTO / SERGEI SUPINSKY
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.