Média

Újabb szolgáltatónál maradtak Eurosport nélkül a nézők

Forronganak a Bundesliga meccseire vágyó nézők, akik ezentúl nem láthatják az Eurosportot, mert a Discovery Communications csatornái - beleértve a Discovery Channel ismertterjesztő programot is - kikerültek a Tarr Kft. kínálatából. Sokan dühösek azok is, akik nem fogják látni Kálmán Olgát, mivel a HírTV átkerült a drágább Alap csomagba a Mini csomagból.

Nem láthatják többé nem sokára a HírTV-re átkerülő Kálmán Olgát a TARR Kft. Mini csomagjának nézői. Mindez épp akkoriban történik, amikor a szigethalmi székhelyű PR Telecom kábelszolgáltató nemrégiben úgy döntött, száműzi csatornakínálatából a kormányfővel barátságát megszakító Simicska Lajos csatornáját, a HírTV-t, mely ugyanakkor az Andy Vajna kormánybiztos médiaérdekeltségei közé tartozó TV2 csoport több új csatornájának, köztük viszonylag gyér nézettségű adóknak mégis helyet csinált. Már akkor azt írtuk, hogy ez precedenst teremthet, hiszen a HírTV az elterjedt legendákkal szemben nem élvez védettséget, és sejthető volt, hogy más szolgáltató is hasonló lépésre készül. Ez következett be most, amikor a TARR Kft. úgy döntött, hogy kiveszi a Mini csomagjának kínálatából a HírTV-t. Sőt, az Invitelhez hasonlóan a Tarr sem állapodott meg a Discovery Communications csatornáinak továbbításáról, így a nézőknek búcsút kell venniük a Discovery Channel ismeretterjesztő csatornától, sőt a Bundesliga exkluzív jogaival rendelkező, és az olimpiai közvetítési jogaival is rendelkező Eurosporttól is.

Azért  – mint a szolgáltató utóbb felhívta rá a figyelmünket – teljesen nem maradnak a Tarr ügyfelei HírTV nélkül, legalábbis ha hajlandóak az eddigihez képest mélyebben a pénztárcájukba nyúlni, hiszen a Mini csomag helyett az Alap csomagban ezután is megtalálható a hírcsatorna.

A nézők a változásokról többek között a szolgáltató Facebook oldaláról értesülhettek. Ott viszont záporoznak a dühös ügyfélkommentek. A szolgáltató ezzel magyarázza a lépést: 

Tisztelt Előfizetők!
Többen jelezték ezen a fórumon, hogy hiányolják a kínálatból a Discovery és Eurosport csatornákat.
A csatornakiosztás változtatás több szempont alapján véglegesedett. Egyik szempont, hogy a csatorna tulajdonosával meg tudtunk-e állapodni az elosztásra vagy sem, a másik, hogy a csatornák tartalmát tekintve milyen visszajelzéseket kaptunk az év közi felmérésünk során. Ezek együttes figyelembe vételével a fenti 2 csatornától meg kellett válnunk, de helyettük színesedett kínálatunk a BBC Earth, History, RTL Spike és még sok más csatornával.
A Discovery és Eurosport rajongóknak valószínűleg a TV2 csatornái kevésbé érdekesek, viszont Előfizetőink jelentős részének igen, hiszen év közben sokan kerestek meg bennünket, hogy ezeket mindenképp osszuk el kínálatunkban.
Bízunk benne, hogy miután megismerkednek az új csatornák kínálatával találnak olyan tartalmat, ami érdekes az Önök számára is. Tisztelettel, TARR Kft.

Erre reagálva az egyik forrongó néző például viszont azt írta, hogy a Telekom legalább meghátrált a múltkor egy hasonló esetben (ők a FOX csatornákat akarták kidobni, de végül mégse tették), “itt meg szarnak az előfizetők pofájába. Pénz, pénz, pénz…”

Amúgy az előfizetők nem sokat tehetnek hasonló esetekben, ha hűségidős szerződést kötöttek az adott műsorterjesztő céggel. A kedvenc csatornák törlése ugyanis nem ad alapot ezen határozott idejű szerződés felmondására, mivel az általános szerződési feltételeket úgy alakítják ki a szolgáltatók, hogy a csatornaváltozások ne adjanak lehetőséget erre. Arra sincs lehetőség, hogy az előfizetők maguk állíthassák össze – mint egy étlap esetében – a kért csatornákat. Pedig igény, az lenne rá, nem kicsit.

(Cikkünk eredeti verziójában még azt írtuk, hogy a HírTV teljesen kikerül a szolgáltatótól, ez azonban, mint kiderült, csak a Mini csomag ügyfeleire vonatkozik.)

Ha még érdekli a reklámpiac: cmsales.hu (x)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik