Média
Megújult Magyar Nemzet

Folytatódik Simicska médiabirodalmának átalakulása

Szalay Dániel
Szalay Dániel

újságíró. 2016. 10. 14. 12:16

Személyi változásokkal is jár ez a Magyar Nemzet és a Magyar Nemzet Online szerkesztőségében, de a HírTV online szerkesztőségét is érintették már ezek.
Korábban a témában:

A 24.hu információi szerint újabb állomásához érkezett a Simicska Lajos Ádám (Simicska Lajos üzletember 24 éves fia) által vezetett Nemzet Lap- és Könyvkiadó Kft., azaz a Magyar Nemzet és a Magyar Nemzet Online (MNO), továbbá a HírTV.hu szerkesztőségeinek átalakítása. Többek között azért is kényszerülnek erre, mert a Simicska-médiabirodalom kikerült a kormány által kedvelt és ezért támogatott médiavállalatok közül, ahová még az előző Orbán-kormányok idején, sőt a mostani kormány megalakulását követően is tartozott egy darabig. A Magyar Nemzet példányszáma és ezáltal az olvasói bevételei drasztikusan visszaestek, és persze az állami reklámbevételeik is megcsappantak, amióta a lap tulajdonosa, Simicska Lajos elmondta a nem túl nyomdaképes véleményét és emlékezetes módon a “g” betűvel kezdődő jelzővel illette volt kollégiumi barátját, Orbán Viktor kormányfőt. A kiadó új helyzetét látványosan mutatta meg, amikor a Magyar Nemzetet – ahonnan távoztak az Orbán-szimpatizánsok – lemondta az Országgyűlés, de még az Aldi áruházakban is inkább a kormány által újabban preferált, a Magyar Nemzettől a G-nap utáni távozáskor többedmagával távozó Liszkay Gábor tulajdonába került Magyar Idők című nyíltan kormánybarát lapot kezdték el támogatni azzal, hogy a Nemzet helyére inkább ezt a napilapot helyezték ki az üzletek polcaira a megváltozott piaci helyzetre hivatkozva.  A Magyar Nemzetet idén májusban meg is újították. Ekkor vette fel a lap “A mindig ellenzékben” szlogent is.

Megszüntetik a párhuzamosságokat

Úgy tudjuk, hogy a kiadónál elkezdték kiküszöbölni a különböző szerkesztőségek között meglévő párhuzamosságokat, sőt felkészülnek arra, hogy akár közös szerkesztőség készíti majd a nyomtatott napilapot és szerkeszti majd az MNO online portált és a HírTV online site-ját. Ez jelentős személyi megtakarítást is eredményezhet.

Mint korábban megírtuk, távoznia kellett Jakab Viktornak, a hirtv.hu vezető szerkesztőjének is, aki 2002 óta, azaz immáron 14 éve töltötte be a pozíciót, aki egyébként a HírTV online-os feladatai mellett a Magyar Nemzetnek is dolgozott, ugyancsak vezető szerkesztőként. Megírtuk azt is augusztusban, hogy két mno.hu-s munkatársat is elbocsátottak, amit az MNO szerkesztőségében is megerősítettek nekünk, és átszervezésekkel, illetve “bizonyos párhuzamosságok megszüntetésével” magyaráztak.

A legújabb fejlemény pedig most az, hogy ismét két ember távozásáról kaptunk hírt. Két régi MNO-s munkatársról van szó, akit forrásunk szerint elbocsátottak, illetve zajlik a print és az online szerkesztőségek egy ernyő alá történő összeolvasztása.

Megkérdeztük erről Fokasz Oresztészt, az MNO főszerkesztő-helyettesét, aki az összeolvasztásra vonatkozó megkeresésünkre azt válaszolta, hogy ezt sem megerősíteni, sem cáfolni nem áll módjában. A két távozóval kapcsolatban pedig azt mondta, közös megegyezéssel szűnt meg a munkaviszonya a két távozónak.

(Kiemelt képünkön a Magyar Nemzet az idén májusi megújítása után.)

 

Ha még érdekli a reklámpiac: cmsales.hu (x)
vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

JERUSALEM, ISRAEL - DECEMBER 11:  Protesters burn a poster of U.S. President Donald Trump in front of the Damascus Gate at the entrance to the Old City on December 11, 2017 in Jerusalem, Israel. In an already divided city, U.S. President Donald Trump pushed relations in the city to breaking point after making the announcement to recognize Jerusalem as Israel's capital.  (Photo by Chris McGrath/Getty Images)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.