Média

Folytatódik Simicska médiabirodalmának átalakulása

Megújult Magyar Nemzet
Megújult Magyar Nemzet
Személyi változásokkal is jár ez a Magyar Nemzet és a Magyar Nemzet Online szerkesztőségében, de a HírTV online szerkesztőségét is érintették már ezek.

A 24.hu információi szerint újabb állomásához érkezett a Simicska Lajos Ádám (Simicska Lajos üzletember 24 éves fia) által vezetett Nemzet Lap- és Könyvkiadó Kft., azaz a Magyar Nemzet és a Magyar Nemzet Online (MNO), továbbá a HírTV.hu szerkesztőségeinek átalakítása. Többek között azért is kényszerülnek erre, mert a Simicska-médiabirodalom kikerült a kormány által kedvelt és ezért támogatott médiavállalatok közül, ahová még az előző Orbán-kormányok idején, sőt a mostani kormány megalakulását követően is tartozott egy darabig. A Magyar Nemzet példányszáma és ezáltal az olvasói bevételei drasztikusan visszaestek, és persze az állami reklámbevételeik is megcsappantak, amióta a lap tulajdonosa, Simicska Lajos elmondta a nem túl nyomdaképes véleményét és emlékezetes módon a “g” betűvel kezdődő jelzővel illette volt kollégiumi barátját, Orbán Viktor kormányfőt. A kiadó új helyzetét látványosan mutatta meg, amikor a Magyar Nemzetet – ahonnan távoztak az Orbán-szimpatizánsok – lemondta az Országgyűlés, de még az Aldi áruházakban is inkább a kormány által újabban preferált, a Magyar Nemzettől a G-nap utáni távozáskor többedmagával távozó Liszkay Gábor tulajdonába került Magyar Idők című nyíltan kormánybarát lapot kezdték el támogatni azzal, hogy a Nemzet helyére inkább ezt a napilapot helyezték ki az üzletek polcaira a megváltozott piaci helyzetre hivatkozva.  A Magyar Nemzetet idén májusban meg is újították. Ekkor vette fel a lap “A mindig ellenzékben” szlogent is.

Megszüntetik a párhuzamosságokat

Úgy tudjuk, hogy a kiadónál elkezdték kiküszöbölni a különböző szerkesztőségek között meglévő párhuzamosságokat, sőt felkészülnek arra, hogy akár közös szerkesztőség készíti majd a nyomtatott napilapot és szerkeszti majd az MNO online portált és a HírTV online site-ját. Ez jelentős személyi megtakarítást is eredményezhet.

Mint korábban megírtuk, távoznia kellett Jakab Viktornak, a hirtv.hu vezető szerkesztőjének is, aki 2002 óta, azaz immáron 14 éve töltötte be a pozíciót, aki egyébként a HírTV online-os feladatai mellett a Magyar Nemzetnek is dolgozott, ugyancsak vezető szerkesztőként. Megírtuk azt is augusztusban, hogy két mno.hu-s munkatársat is elbocsátottak, amit az MNO szerkesztőségében is megerősítettek nekünk, és átszervezésekkel, illetve “bizonyos párhuzamosságok megszüntetésével” magyaráztak.

A legújabb fejlemény pedig most az, hogy ismét két ember távozásáról kaptunk hírt. Két régi MNO-s munkatársról van szó, akit forrásunk szerint elbocsátottak, illetve zajlik a print és az online szerkesztőségek egy ernyő alá történő összeolvasztása.

Megkérdeztük erről Fokasz Oresztészt, az MNO főszerkesztő-helyettesét, aki az összeolvasztásra vonatkozó megkeresésünkre azt válaszolta, hogy ezt sem megerősíteni, sem cáfolni nem áll módjában. A két távozóval kapcsolatban pedig azt mondta, közös megegyezéssel szűnt meg a munkaviszonya a két távozónak.

(Kiemelt képünkön a Magyar Nemzet az idén májusi megújítása után.)

 

Ha még érdekli a reklámpiac: cmsales.hu (x)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik