Média
Megújult Magyar Nemzet

Megújult a Magyar Nemzet

Szalay Dániel
Szalay Dániel

újságíró. 2016. 05. 10. 09:03

Tegnap óta színesben jelenik meg a korábban inkább kormánypárti hangvételű, mostantól viszont "Mindig ellenzékben" szlogent használó napilap.
Korábban a témában:

Hétfő óta megújult formában jelenik meg a Magyar Nemzet, amellyel kapcsolatban a legfontosabb változás, hogy immáron színesre váltottak.

A lap főszerkesztő-helyettese a Magyar Nemzethez hasonlóan Simicska Lajos érdekeltségében lévő Lánchíd Rádiónak nyilatkozott a megújulásról. Szerető Szabolcs arról beszélt a rádióban, hogy  a váltással a korhoz és az olvasói elvárásokhoz igazodtak. A napilapnak új jelmondata is lett, ami így hangzik: Mindig ellenzékben.

Szerető Szabolcs azt is mondta, a Magyar Nemzet egyforma távolságot tart a politikai pártoktól, és ezzel valóban a pártatlan tájékoztatás lapja lett.

Mostanában megújulási hullám van a nyomtatott sajtópiacon, a sort a HVG és a 15 éves fennállását ünneplő, Simicska Lajos érdekeltségei közé tartozó  Heti Válasz kezdte, de például a Manager Magazin is komoly átpozicionáláson esett át a napokban.

Egyre kevesebben vásárolják a lapot

Szükség is van a megújulásra, hiszen például a Magyar Nemzet példányszáma jelentősen csökkent, a Magyar Terjesztés-ellenőrző Szövetség (MATESZ) 2015 negyedik negyedévében például azt mérte, hogy a Nemzet nettó értékesített példányszáma már nem érte el a 23 ezret (22664), míg a tavalyi év első negyedévében még több mint 33 ezer példány fogyott a lapból, vagyis néhány hónap alatt elvesztettek több mint 10 ezer vásárlót. (A csökkenéshez az is hozzájárult, hogy különböző minisztériumokban és állami háttérintézményekben, illetve például az Országgyűlésben elkezdték lemondani a lapot, miután Simicska Lajos a “g”-betűs jelzővel illette egykori barátját, Orbán Viktort, akivel kapcsolatban már azt sem tartotta lehetetlennek, hogy katona korában jelentett. Emellett például a Magyar Nemzetet az Aldi áruházaiból is kiszorították, helyette a kormánypárti Magyar Időket árulja a diszkontlánc.)

A Magyar Nemzetet kiadó Nemzet Lap- és Könyvkiadó élén nemrégiben változás történt, a céget Simicska Lajos 24 éves fia, Simicska Ádám Lajos vette át ügyvezetőként. A mostani megújulást is már neki kellett menedzselnie.

Ha még érdekli a reklámpiac: cmsales.hu (x)
vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

JERUSALEM, ISRAEL - DECEMBER 11:  Protesters burn a poster of U.S. President Donald Trump in front of the Damascus Gate at the entrance to the Old City on December 11, 2017 in Jerusalem, Israel. In an already divided city, U.S. President Donald Trump pushed relations in the city to breaking point after making the announcement to recognize Jerusalem as Israel's capital.  (Photo by Chris McGrath/Getty Images)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.