Belföld

Az első hétfő reggel a Népszabadság nélkül – Így reagáltak a napilapok

24.hu
24.hu

hírgyáros. 2016. 10. 10. 06:54

Címlapon közölte szerkesztőségi állásfoglalását a Népszabadság felfüggesztésével összefüggésben a Világgazdaság. A Népszabadság bezáratása óta most jelent meg első alkalommal a Mediaworks portfóliójának tagja.

Mint írják:

A Világgazdaság szerkesztősége együtt érez és szolidáris a Népszabadság munkatársaival. Bár közös a kiadónk, bennünket is váratlanul ért és megdöbbentett a vezető politikai napilap műkösésének rapid felfüggesztése. Ezzel együtt reméjük, hogy a Népszabadság stábja együtt mara, és mielőbb folytathatja a munkáját – akár a Mediaworks, akár más kiadó keretein belül. Hiszünk benne, hogy kreativitással, összefogással a jelenlegi torz médiapiaci viszonyok között is sikeresen működtethető egy több százezer embert elérő orgánum. Hiszünk abban, hogy a minél sokoldalúbb tájékoztatás politikai hovatartozástól függetlenül minden honfitársunk érdeke, a szólásszabadság elengedhetetlen alapköve egy ország demokratikus működésének.

A Népszava ennél tovább ment hétfői címlapján. Magáért beszél:

Fotó: 24.hu
Fotó: 24.hu

A lap a címlapsztori alatt Főszerkesztők szerint ez a világ szégyene címmel közölt összeállítást a vezető magyar sajtóorgánuok főszerkesztőinek kommentársaival. Napi kérdés ravatukban Murányi Andrást, a Népszabadság főszerkesztőjét arról kérdezték, hogy van-e még reményt. A poént nem szeretnénk lelőni, Murányi megerősíti a hétvégi híreket: a Népszabadság szerkesztősége “közös műhelyként kíván működni”.

A napilap elhallgattatása után elsőként a Magyar Nemzet közölt szerkesztőségi állásfoglalást honlapján, a kiállást a hétfői lapszámban is megerősítették, az első oldalon hozzák a már megjelentetett nyilatkozatot.

A Blikknél Kern András a vezető anyag, alatta azonban beszámolnak arról, hogy Ezrek tüntettek a Parlamentnél a kicsinált Népszabadságért. Megemlékeznek a vasárnapi, rendhagyó munkábamenetről is, mikor a Népszabadság munkatársai hiába próbáltak bejutni az új, Bécsi úti szerkesztőségi épületbe. A második oldalon képes anyaggal számolnak be a szombat óta történt eseményekről. A Bors is címlapon hozta a Népszabadság ügyet (korábban azt írtuk, hogy nem, pedig de – elnézést!), a lapban is képes anyagban számoltak be a hétvégi eseményekről Nem jelenhetett meg a Népszabadság címmel.

Népszabadság? Migránsválság!

Nemúgy a kormányközeli Magyar Idők, amely a Felfüggesztették a Népszabadság kiadását címet adta vezető anyagának, felcímként pedig ezt választották:

Sokmilliárdos veszteség a napilapnál. Az ellenzék a sajtószabadságot félti

A lap cikkéhez az MTI hétvégi beszámolóját veszi alapul. A Magyar Hírlapnak úgy tűnik, mindenről ugyanaz jut eszébe: hétfői számuk címlapján a migrációs folyamatokról írnak és óriási betűkkel harangozzák be, hogy Ma nyújtja be az Alaptörvényt érintő módosítást a parlamentnek Orbán.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

GelÈnes, 2009. febru·r 5.
A gelÈnesi FlÛrika JÛzsef f·skamr·jukban felv·gja a NyÌrerdı Zrt. v·mosatyai telephelyÈrıl kapott f·t. A NyÌrerdı Zrt. 6000 kˆbmÈter t¸zelıt k¸lˆnÌt el szoci·lis cÈlra. GelÈnesen tÌz csal·d kapott 34 kˆbmÈter f·t, a havonta kiutalt 6-8000 forint lak·sfenntart·si t·mogat·s helyett. Ezen a tÈlen 16 ember halt meg kih˚lÈs miatt Szabolcs-Szatm·r-Bereg megyÈben.
MTI FotÛ: Bal·zs Attila
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.