Média

370 Ft-tal emeli árait a UPC a TV2 és az RTL Klub miatt

Bejelentette a UPC Magyarország, hogy megállapodott a TV2-vel és az RTL Klubbal az általuk júliustól követelt műsordíjról. A kábelszolgáltató a felére tudta lealkudni a TV2 és az RTL Klub által követelt új műsordíjat, de így is havi 370 forintba kerül majd a két csatorna. A UPC Magyarország kábelhálózata egyébként számtalan TV2-s csatornával bővül, két RTL-es kötődésű csatorna pedig egy olcsóbb csomagban is elérhető lesz.

A UPC Magyarország jelezte, hogy a csatornák által közzétett Általános Szerződési Feltételek szerint a programdíjak mértéke az RTL Klub esetében havonta bruttó 373 Ft, a TV2 vonatkozásában pedig bruttó 368 Ft, azaz összesen 741 Ft lenne. A tárgyalások eredményeként viszont az RTL Klub és a TV2 által biztosított legnagyobb elérhető kedvezmény alapján a UPC Magyarország ügyfelei a bruttó 741 forintos ár feléért, bruttó 370 forintért érhetik el a két csatornát.

A UPC Magyarország bejelentette továbbá, hogy (az Invitellel ellentétben) ők nem próbálják meg az ügyfeleken visszamenőleg behajtani a díjat, ezért a plusz díj csak az ügyfelek írásos értesítését követően, a következő havi számlájukban, legkorábban szeptember végén jelentkezik majd először.

Izaura TV-vel és Spílerrel vigasztalódhatnak a drágulás miatt a UPC előfizetői

A UPC egyúttal bejelentette, hogy a műsorkínálat bővülése keretében az RTL Magyarországhoz tartozó Film+ és a Sorozat+ csatornák műsorait szeptembertől nem csupán a Digital Gold, hanem a Digital Bronze díjcsomag előfizetői is elérhetik. Ezenkívül szeptember 1-jétől a Film+, a Cool és az RTL II csatornák már HD minőségben is elérhetők.

Emlékeztetnek rá, hogy augusztusban a Digital Gold előfizetők számára bevezették a TV2 Média Csoporthoz tartozó Spíler TV-t és annak HD verzióját is, amellyel a nézők az elsők között tekinthetik meg a Premier League mérkőzéseit, a Moto GP futamait és az amerikai jéghoki bajnokság, az NHL összecsapásait.

Mindezeken túl augusztus 19-től a TV2 Csoport kínálatába tartozó Izaura TV és a Zenebutik csatornák is elérhetőek a Digital Bronze és a Digital Gold csomagokban. A médiacsoport új életmód csatornája szeptember 5-én FEM3 néven indul, amely a Digital Gold csomag részeként lesz elérhető. Ezzel egy időben a Digital Bronze és a Digital Gold előfizetők egyaránt elérhetik a Prime, a TV2 Csoport prémium műsorokat felvonultató általános szórakoztató csatornájának műsorait is.

Elmondták még azt is, hogy a TV2 Csoport további csatornáinak megjelenése is várható a UPC Magyarország televíziós kínálatában.

Egy idei kormányrendelet teszi gazdagabbá a két tévétársaságot

A TV2 Média Csoport és az RTL Magyarország, mint a médiatörvény szerint jelentős befolyásoló erővel bíró médiaszolgáltatók idén május 31-én tették közzé július 1-jei hatályba lépéssel új általános szerződési feltételeiket (ÁSZF), amelyek a műsorterjesztők számára a TV2 és az RTL Klub műsorainak terjesztésére vonatkozó feltételeket tartalmazzák. Az eddig ingyenesen elérhető csatornák 2016. július 1-től jogosultak díjat szedni műsoraikért. Ezt a lehetőséget egy április végén megjelent kormányrendelet teszi lehetővé számukra. A UPC közölte, hogy az említett díjak az előfizetők által a kábelszolgáltatóknak fizetett havidíjba épülnek be.
(Kiemelt képen: a TV2 Star Academy című műsora)

Ha még érdekli a reklámpiac: cmsales.hu (x)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik