Média

Megújulunk – közölte a TV2, miután azonnali hatállyal felmondott a riportere

A TV2 Csoport régi logója
A TV2 Csoport régi logója

Az Andy Vajna kormánybiztos tulajdonában lévő TV2 közleményt adott ki nem sokkal azután, hogy azonnali hatállyal felmondott a Tények stábjából Szabó Tibor riporter, akit a napokban Juhász Péter ellenzéki képviselővel kapcsolatos anyag elkészítésére köteleztek.

A közlemény szerint zajlik a TV2 megújulása, és sok a valótlanság a csatornával kapcsolatban.

A TV2 Csoport közleménye szerint

a hír- és magazinműsorainak teljes megújítása történik, mely folyamat jelenleg is zajlik. A cél az, hogy a szervezeti és tartalmi átalakításokkal az infotainment műsorok még több nézőt ültessenek a képernyő elé és hogy a Tények visszaszerezze piacvezető pozícióját.

A vállalat jelezte, Várkonyi Andrea nem tűnik el a képernyőről,

“15 éve a TV2 egyik meghatározó arca, aki új szerepkörben mutatkozik be a nézőknek: a hamarosan visszatérő Napló házigazdájaként”.

Andor Éva, aki korábban 13 évig erősítette a hírműsorok szerkesztőségét, újra a TV2 csapatának tagja lesz, ahogy Szebeni István is, akit a Mokka műsorvezetőjeként láthatnak majd a TV2 nézői.

A TV2 közleményében azt is írja, hogy Azurák Csaba, ahogy arról már korábban szó volt, egy új közéleti, politikai háttérműsorra készül, ezért búcsúzik a Tényektől. A TV2 hírműsorában április 11-től Gönczi Gábor köszönti a nézőket.

A TV2 azt állítja továbbá, hogy valótlanok azok a hírek, amelyek szerint több volt Napló riportert és szerkesztőt felkeresett volna az újrainduló műsorral kapcsolatban. A tenyek.hu csupán önálló szerkesztőségként szűnik meg, ettől függetlenül a hírportálon a jövőben is a TV2 legfrissebb hírei várják az olvasókat.

A 24.hu korábban arról írt, a Napló élére az Orbán Viktorral korábban a Frizbiben tegeződős interjút készítő Hajdú Pétert kérték fel, és tömegesen mondanak fel a TV2 munkatársai: a Tények című hírműsor riporteri gárdájának nagyjából 10 százaléka közölte az új hírigazgatóval, hogy nem kíván tovább dolgozni a stábban. Nagy botrányt kavart Kunfalvi Nóra riporter esete is, aki a napokban a gyakorlatban is prezentálta, hogyan kell megvágott riporttal manipulálni a nézőket. Ráadásul azóta arra is fény derült, hogy Kunfalvi úgy taníthat egy ideje oknyomozó újságírást a Corvinuson, hogy az elődje, Wisinger István volt MÚOSZ-elnök által kidolgozott tanmenet helyett nem dolgozott ki magának sajátot, és a tanrendben ráadásul kínos módon benne felejtették Wisinger elérhetőségeit is.

UPDATE: A Népszabadság szerint a TV2 “hazudik”, amikor azt állítja, hogy nem keresett meg volt naplós kollégákat az újrainduló műsorral kapcsolatban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik