Közélet

A TV2 szerint megsértette a munkatársukat Juhász Péter

Az Andy Vajna tulajdonába került csatorna azt is megmutatta, hol lakik a politikus.

Pénteken is Juhász Péter Együtt-alelnök albérletével foglalkozott az Andy Vajna kormánybiztos tulajdonába került TV2. A csatorna arról számolt be, hogy a KDNP-s Hollik István tartott sajtótájékoztatót a politikus budai háza előtt, ahol Fidesz-aktivisták „MIBŐL?” feliratú táblákat tartottak fel.

A TV2 riportja nyomán a 444 kikereste a Google utcaképén, hogy is néz ki a „luxusvilla”, ahol Juhász lakik, íme:

Google Maps / 444
Google Maps / 444

A híranyagban arról is beszéltek, hogy Juhász „elveszítette az önuralmát” a riporter „kényelmetlen” kérdéseitől, és „minősíthetetlen hangnemben” beszélt. Juhász maga is beszámolt, sőt videót tett közzé arról, hogyan készít vele interjút a TV2, ezt ide kattintva nézhetik meg.

Az adás után a TV2 közleményt tett közzé, melyben azt írták: a TV2 riportere lehetőséget biztosított Juhász Péternek, hogy kifejtse álláspontját a témában, de ő „válaszadás helyett minősíthetetlen hangot ütött meg a TV2 riporternőjével, családját emlegette és olyan képtelen feltételezéseket fogalmazott meg, melyek nem méltóak egy közszereplőhöz”. Hozzátették: „a Tények munkatársa csupán a dolgát végezte, kérdéseket tett fel egy, a politikában szerepet vállaló közszereplőnek”.

A riporter az a Kunfalvi Nóra volt, aki korábban a kormánypárti Magyar Időknél és a G. Fodor Gábor főszerkesztése alatt álló botrányos bulvárportálnál is megfordult. Első TV2-s riportjában Zuschlag Jánost szólaltatta meg, aki a pedagógustüntetések egyik vezéralakját, Pukli Istvánt vádolta meg azzal, hogy tudhatott róla, milyen visszaélések történtek az MSZP ifjúsági szervezeténél, amelyek miatt Zuschlagot végül bebörtönözték.

A csatorna egyébként azután kezdett el foglalkozni az Együtt alelnökének lakhatásával, hogy Juhász bejelentette: vagyonnyilatkozati eljárást indít, mert felmerült, hogy Orbán Viktor családjával valójában egy hatvanpusztai kastélybirtokon él.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik