Belföld

Felmondott a Juhász Pétert üldöző TV2-s riporter, és a többiek is menekülnének a Tényektől

Csak a szőke ciklon beköszönésének hívják egymás között a TV2 Tények című műsorának riporterei a napot, amikor Szalai Vivien megérkezett. Most úgy néz ki, Azurák Csaba után Várkonyi Andrea is távozik, de nem csak az ismert műsorvezetőknek nem tetszik az új irány. A 24.hu információi szerint eddig a riporteri gárda nagyjából 10 százaléka közölte az új hírigazgatóval, hogy nem csinálja tovább.

Úgy tudjuk, hogy kiverte a biztosítékot Kunfalvi Nóra érkezése is, aki azonnal a hírigazgató hősével, Zuschlag Jánossal próbálta lejáratni a tanártüntetések vezetőjét, Pukli Istvánt. Aztán ráugrott Juhász Péterre, az Együtt politikusára is. Az egész sztori vége az lett, hogy Juhásznak sikerült tisztáznia, pontosan miből él, ráadásul még adományokat is kapott. A legfontosabb dolog talán mégis az, hogy a politikus felvette a TV2 által készített riportot, majd azt ki is posztolta vágatlanul a Facebookjára, „oktatóvideó” címen. Az eredeti, kézi kamerával készített felvétel és a híradóban leadott verzió közötti különbség annyira szembetűnő volt, hogy még olyanok is megnézték, akik eredetileg nem foglalkoznak politikával. Néhány nap alatt több mint 300 ezren látták, hogy a TV2 hogyan él a „kreatív vágás” eszközével.

Közben kiderült Kunfalviról, hogy tanít a Corvinus egyetemen, de a Corvinus csak az oktató nevét változtatta meg, Wisinger Istvánról Kunfalvi Nóra Szilviára az „oknyomozó újságírás” kurzus leírásában. Minden más – beleértve Wisinger István elérhetőségeit is – ma is úgy szerepel a szövegben, ahogyan azt a Pulitzer- és Aranytoll-díjas újságíró, médiaszociológus annak idején megírta.

Milla kontra riporter

Aztán a hétvégén a Fidesz budapesti elnöksége bejelentette, vagyonnyilatkozati eljárást kezdeményez az V. kerületi önkormányzatnál Juhász Péter, az Együtt az elnökével szemben. Csak arra nem számítottak, hogy Juhász is elmegy az erről szóló sajtótájékoztatóra.

Közben meg Torsa Mátyás, egykori Milla-aktivista a Facebookon szólt be Juhásznak, amire az egykor jobb napokat is látott hírműsor szerkesztői is lecsaptak. Csak azt nem tudhatta az ezzel megbízott riporter, hogy Torsa azonnal kiposztolja a Facebookra az egész levelezésüket.

Menekülnek

Az igazi csavar azonban néhány órája jött: a hétvégén történtek miatt felmondott az a riporter is, akit egy napja szívat a Facebookon az egykori Millás. Rajta kívül a csaknem 30 fős riporteri gárdával dolgozó szerkesztőség harmada, egy tucat riporter keres nagyon intenzíven állást.

Volt olyan szerkesztő, aki név nélkül arra a kérdésre, hogy mi a baj, csak annyit mondott, hogy a dilettantizmus.

Más sem megy vissza

A Népszabadság arról ír a hétfői számában, hogy a TV2 vezetői hiába keresték meg a Napló korábbi szerkesztőit, a legtöbben elutasították azt, hogy szerepeljenek az újrainduló műsorban, ami Hajdú Péter, a Frizbi műsorvezetőjének produceri felügyelete mellett készül.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik