Média

A Népszabadság visszavágott a TV2-nek

Bár a TV2 közleményben vitatta azokat a híreket, hogy a Napló feltámasztása érdekében régi munkatársakat keresett meg, akik visszautasították a felkérést, a Népszabadság konkrét nevekre hivatkozva ennek az ellenkezőjét állítja, kitart az eredeti állítása mellett és hazugsággal vádolja Andy Vajna tévéjét.

Ahogy arról már beszámoltunk, nem sokkal azután, hogy a Juhász Péter ellen küldött riporterük azonnali hatállyal felmondott, a TV2 ma egy közleményt tett közzé, amiben többek között tagadták, hogy igaz lenne a sajtóban megjelent állítás, hogy a tévé vezetői megkeresték a Napló több korábbi szerkesztőjét és riporterét, hogy folytassák a munkát, ám sokuk azonnal és határozottan nemet mondott a felkérésre, méghozzá Kökény-Szalai Vivien új hírigazgató miatt.

A Népszabadság internetes kiadása most konkrét neveket említve vágott vissza a TV2-nek. “Hazudik a TV2” címmel közölt írásukban azt állítják, hogy a TV2 állításával szemben például Való Gábor szabadúszó újságíró, a Napló egykori riportere is azt mondta, hogy a televízió részéről többször is megkeresték, hogy vegyen részt az újrainduló Napló stábjában. Legutóbb akkor kapott ajánlatot, amikor a csatorna részéről eldöntötték, hogy Napló néven heti műsort fognak készíteni. Ő azonban nemet mondott, mert nem tud azonosulni mindazzal, ami most a TV2-ben zajlik, nem akar fogaskerék lenni egy propagandagépezetben – írja a NOL. A portál szerint egyébként Való Gábor élettársát, Mijó Annamária egykori Napló-riportert is ugyanígy megkeresték, és ő is hasonlóan utasította vissza a TV2 ajánlatát.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik