Light

Ilyen keményen még nem égettek be szakértőt

Patrick-Moore-(960x640).jpg (patrick moore, )
Patrick-Moore-(960x640).jpg (patrick moore, )

A lobbista azt állította egy riporternek, egy gyomirtó annyira ártalmatlan, inni is lehet belőle. Erre közölték vele: tudnak adni neki egy pohárral.

A génkezelt élelmiszerek nagyhangú támogatójaként ismert Patrick Moore (aki egyébként korábban a Greenpeace egyik vezetője volt) a francia Canal+ tévécsatornának adott interjút, amikor a riporternek sikerült sarokba szorítania, kihasználva egy szerencsétlen kijelentését. Moore ugyanis magabiztosan közölte, nem hisz abban, hogy a glifozát nevű gyomirtó rákos megbetegedésekért felelő Argentínában, majd hozzátette: a szer annyira biztonságos, hogy egy litert is baj nélkül meg lehet inni belőle.

Amire a riporter azonnal le is csapott: „Akar inni egy kicsit? Van nálunk egy kevés.” Moore erre már elbizonytalanodott, és bár mondogatta, hogy tudja, hogy semmi baja nem lenne abból, ha leküldene pár kortyot a gyomirtóból, akkor sem akar inni belőle, mert „nem vagyok ostoba”. Majd ezt még párszor megismételte, majd végül dühös közölte, az interjúnak vége és kirontott a stúdióból. De előtte még „lesuttyózta” a francia tévé riporterét.

A videó a hétvégén vírusként kezdett el terjedni az interneten, nagyban köszönhetően annak, hogy az első hírekben hibásan Moore-t a Monsato nevű cég lobbistájaként említették. A glifozát gyomirtó hatását pedig a Monsato fedezte fel, és a Roundup márkanéven forgalmazott termékük hatóanyaga.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik