Light

A rádiókabaréban sem lehet viccelődni Vida Ildikóval

Vida-Ildiko(650x433).jpg (Vida Ildikó)
Vida-Ildiko(650x433).jpg (Vida Ildikó)

Nem engedték felvenni a Varga Ferenc József jelenetét, amelyben az amerikai ügyvivő, Goodfriend fiktív látogatását adta elő a NAV-nál – találta a humorista Facebook-posztját a NOL.hu.

„Előzetes a Szilveszteri Rádiókabaréból… illetve nem! Ezt a jelenetet ugyanis felvenni sem engedték – tudjuk, milyen okokból” – írja Varga Ferenc József humorista Facebook-oldalán arról a felvételről, melyen Aradi Tiborral és Vida Péterrel parodizálják ki Goodfriend látogatását a NAV-nál. A találatért köszönet a NOL.hu-nak.

A humorista szerint mindenki retteg, félti az állását: „Egyedül én vagyok olyan hülye, hogy vicces, politikai vonatkozású számokat írok.” Varga a műsor törlése után megkérte Vida Péter és Aradi Tibor barátait, hogy vonuljanak félre, és olvassák össze a jelenetet, majd feltette a Facebookra.

 

Korábban már kiderült, hogy Vida Ildikó nem szereti, ha a kárára viccelődnek. Ügyvédje ugyanis felszólította a Műegyetem rektorát, hogy mellőzzük az olyan szövegezésű feladatok kiadását, amelyek “megszövegezése egyértelműen alkalmas arra, hogy a NAV, mint a közigazgatás, az adóigazgatás csúcsszervébe vetett közbizalmat, közmegbecsülést hátrányosan befolyásolja, a monogramokkal megjelölt és ennélfogva a NAV-val való összefüggés kapcsán személyükben egyértelműen beazonosítható természetes személyek vonatkozásában pedig a személyiségi jogokat súlyosan megsértse.

Ezután a rektor kérte a az egyetemen a dékánokat és a tanszékvezetőket, hogy a személyiségi jogokat és a közintézmények jó hírét az oktatók még humoros formában se sértsék meg. Ezt persze aztán nem tartották be.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik