Kultúra

És mi van Tomival? – előzetest kapott Till Attila új filmje

Nemesházi Péter / Laokoon Filmgroup
Nemesházi Péter / Laokoon Filmgroup
A Thuróczy Szabolcs és Polgár Tamás főszereplésével készült És mi van Tomival? október 31-től lesz látható a hazai mozikban.

Till Attila részben saját élményekből táplálkozó új filmje éppúgy könnyed, lendületes és zavarba ejtően vicces, mint nagy sikerű előző rendezése, a Tiszta szívvel – írja a Mozinet sajtóközleménye.

A szöveg hozzáteszi: az És mi van Tomival? megható és izgalmas története a barátság, a kitartás és az közösség gyógyító erejének témáit járja körül, miközben bepillantást nyújt egy alkohol által átitatott világ mindennapi kihívásaiba. A film az Oscar-díjas Saul fia producerei gyártásában, magánfinanszírozásból készült.

A film középpontjában Sanyi (Thuróczy Szabolcs) bábművész és alkoholbeteg, illetve a liftszerelő és szintén alkoholbeteg Pali (Polgár Tamás) állnak, akik együtt keresik a haverjukat, a már több anonim alkoholista gyűlést is kihagyó Tomit.

A két férfi próbál józan maradni, ami nem könnyű egy olyan országban, ahol az ivászat széles körben elfogadott napi gyakorlat. Sanyit öt éve a függősége miatt hagyta el a felesége és a lánya, azóta új életet kezdett és nem iszik, Palinak viszont elég egy kis lökés, hogy újra igyon. Tominak valószínűleg már ennyi se kell, így a két barát Budapest utcáin versenyt fut az idővel, hogy megtalálják és megmentsék.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik