Kultúra

Magyar Emmy-díj született a díjátadó első estéjén

Amy Sussman / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP
John Rampey, Sabi Tulok (középen) és Dennis Hamlin pózolnak a frissen nyert díjukkal a szeptember 7-i díjátadón.
Amy Sussman / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP
John Rampey, Sabi Tulok (középen) és Dennis Hamlin pózolnak a frissen nyert díjukkal a szeptember 7-i díjátadón.
Sabi Tulok a Beach Boys-dokun dolgozott hangmérnökként.

Sabi Tulok, vagyis Tulok Szabolcs az Outstanding Sound Mixing For A Nonfiction Program kategória győzteseként vehette át az Emmy-díjat a Creative Arts Emmy Awards díjátadón, szeptember 7-én, a Peacock Theater-ben. A ceremónia hagyományosan az Emmy-szezon első estéje, amelyet még egy hasonló követ a szeptember 15-én megrendezett és élőben közvetített, nagy díjátadó előtt.

A közlemény kitér rá, hogy Sabi Tulok production mixerként vett részt a The Beach Boys című dokumentumfilm munkálataiban. A Disney dokuja a legendás zenekart, a Beach Boyst ünnepli, amely forradalmasította a popzenét és megalkotta azt az ikonikus és harmonikus hangzást, amely a kaliforniai álmot testesítette meg. A film végigköveti a zenekar szerény családi kezdeteit, soha nem látott felvételeket és vadonatúj interjúkat tartalmaz a zenekar tagjaival és más zenei iparági hírességekkel.

A dokumentumfilm 2023-as, szűkkörű magánvetítésén a szkizoaffektív zavarral és enyhe mániás depresszióval küzdő Brian Wilson is megjelent, aki ma már leginkább csak a régi dalain keresztül képes kommunikálni a külvilággal. A magyar származású, Emmy-díjas hangmérnök reklámokban, játékfilmekben, dokumentumfilmekben, forgatókönyves és nem forgatókönyves televíziós/reality-műsorokban, webes sorozatokban is dolgozott már. Legismertebb munkái közé tartozik a Blood Father és a Don’t Let Go.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik