Kultúra

Szeptemberben megtudjuk, hogyan lett az alvilág királya a Pingvin, és miért ölték meg szüleiket a szörnyeteg fivérek

Netflix
Netflix
Indul az ősz a streamingszolgáltatóknál, jönnek is a nagy érdeklődéssel várt premierek: Colin Farrell Pingvinként játszik főszerepet az egyikben, Javier Bardem és Chloë Sevigny brutálisan meggyilkolt szülőkként a Szörnyetegek című antológia-sorozatban. De folytatódik több remek sorozat is, az Utolsó befutóktól kezdve a Briliáns barátnőmig. Továbbá láthatjuk még sorozatfőszerepben Nicole Kidmant, Sylvester Stallonét és Kristen Bellt is a szeptemberben érkező sorozatokban.

Utolsó befutók 4, Apple TV+

Szeptember 4.

A legjobb jelenleg futó kémthriller-sorozat új évadában minden eddiginél veszélyesebb ellenféllel kell felvennie a harcot Jackson Lamb (Gary Oldman) szedett-vedett kis csapatának. Fontos szerep jut az évadban River (Jack Lowden) nagyapjának (Jonathan Pryce), akinek a múltjából súlyos dolgok kerülnek elő. És már azt is lehet tudni, hogy a Mick Herron regényfolyama alapján készülő sorozatnak lesz ötödik évada is.

Douglas is Cancelled, SkyShowtime

Szeptember 5.

Steven Moffat (Doctor Who, Sherlock) a cancel culture kérdését járja körbe vígjátéksorozatában: Douglas Bellowes (Hugh Bonneville) egy népszerű televíziós híradós műsorvezető, akinek az élete felborul, amikor a közösségi médiában azzal vádolják, hogy szexista viccet mondott egy esküvőn.

A tökéletes pár, Netflix

Szeptember 5.

Láthatóan a Hatalmas kis hazugságok receptje (gyilkosság dúsgazdag amerikai miliőben, A-listás sztárokkal, bestseller alapján) kimeríthetetlen, még akkor is, ha ezt most nem David E. Kelley csinálja. Itt egy álomesküvőbe rondít bele egy tetem, és az egész bűnügy a népszerű krimiíró örömanya regényére rímel – vajon kinek a műve lehet ez? Szerepel a sorozatban Nicole Kidman, Liev Schreiber, Dakota Fanning és Eve Hewson is.

Briliáns barátnőm 4, Max

Szeptember 10.

A nagyszerű Elena Ferrante-adaptáció negyedik és egyben utolsó évada folytatja Elena „Lenú” Greco és barátnője, Raffaella „Lila” Cerullo történetét. Ezúttal a középkorú Elena és Lila életét követhetjük nyomon, már új színészek (Alba Rohrwacher és Irene Maiorino) alakításában. A nyolcvanas évek végének olaszországi zűrzavarában találják magukat, a politikai erőszak és a társadalmi zavargások évtizedeinek végéhez közeledve. Lenú és Lila újra egymás közelében laknak Nápolyban, ahol az anyaság és a karrier követelményei, árulások, fenyegetések, eltűnések és természeti katasztrófák kísérik életüket.

Éjfél a Pera Palace Hotelben 2, Netflix

Szeptember 12.

A török időutazós sorozat első évadában az újságíró Esra (Hazal Kaya) időutazásra indult a patinás Pera Palace Hotel egy félreeső alagútjából, és történelmi események szereplője lett 1919-ben. Az új évadban Esra anyja múltját kutatja 1941-ben, de akad két társa is az időutazásban, amely egyre nagyobb bonyodalmak forrása lesz.

Milliárdosok szigete, Netflix

Szeptember 12.

A Lilyhammer alkotóinak új vígjátéksorozata két családról szól egy kis norvégiai tengerparti közösségben, akik gyilkos riválisai egymásnak a globális lazaciparban. Az alkotók egyszerre szánják szórakoztatónak a sorozatot, illetve ismeretterjesztőnek a haltenyésztési iparról.

Mindvégig Agatha, Disney+

Szeptember 18.

A WandaVision című Marvel-sorozat spin-offja a hírhedt Agatha Harkness (Kathryn Hahn) lecsúszását és hatalmának elvesztését mutatja be, miután egy gyanús gót tini (Joe Locke) segít kiszabadulni az őt rabul ejtő varázslatból. Ők ketten aztán egy mágikus próbatételre indulna a legendás Boszorkányok útjára.

Tulsa King 2, SkyShowtime

Szeptember 18.

A vígjátéksorozatban Sylvester Stallone egy Oklahomában új életet kezdő, börtönviselt maffiózót alakít, aki Tulsában is kialakítja a maga maffiahálózatát. A második évadban viszont idővel rájön, hogy nem ő az egyetlen szereplő a piacon, mert a Kansas City-i maffia és egy befolyásos helyi üzletember fenyegetései miatt csak nehezen tudja garantálni családja és csapata biztonságát.

Irigység, Netflix

Szeptember 18.

Az argentin romkom-sorozat főhőse a középkorú Vicky, aki ultimátumot ad a barátjának: vagy elveszi feleségül, vagy vége köztük mindennek. Amikor a dolgok nem a tervek szerint alakulnak, a lány új partnerrel kergeti álmát a házasságról, miközben meglepő felfedezéseket tesz saját magáról.

Szörnyetegek: A Lyle és Erik Menendez-sztori, Netflix

Szeptember 19.

Elvileg a Szörnyeteg: A Jeffrey Dahmer-sztori második évada ez, csakhogy teljesen új sztorival, hiszen antológiasorozatról beszélünk. Ezúttal egy hírhedt gyilkosságot elevenít fel a sorozat: Lyle és Erik Menéndez a saját szüleit gyilkolta meg, akik szerintük érzelmileg és szexuálisan is bántalmazták őket. A főbb szerepekben Nicholas Chavez, Cooper Koch, Javier Bardem és Chloë Sevigny láthatók.

A gonoszok királynője, Netflix

Szeptember 19.

Egy igaz történetet elbeszélő sorozat, mely a nyolcvanas évek egyik legsikeresebb japán női pankrátora, Dump Matsumoto történetét meséli el, aki miután elveszíti állását, úgy dönt, gonosz karakterként próbál érvényesülni a pankrációban.

Frasier 2, SkyShowtime

Szeptember 19.

A tavaly folytatást kapó, nagy sikerű szitkom új évadában a Bostonba költöző pszichológus Frasier Crane (Kelsey Grammer) tovább próbálkozik régi tervei megvalósításával, és egy rész erejéig sikerei színhelyére, a seattle-i rádióba is visszatér.

A Pingvin, Max

Szeptember 20.

A sorozat a Matt Reeves rendező két évvel ezelőtti, Batman című filmjében megkezdett bűnügyi sagát folytatja, melynek középpontjában Oz Cobb, azaz a Pingvin (Colin Farrell) áll, és a spin-off bemutatja, hogy lesz belőle az alvilág új ura.

La Maison, Apple TV+

Szeptember 20.

Miközben folyamatosan készülnek sorozatok a nagy divattervezőkről és divatházakról, ez a francia sorozat egy fiktív divatház, a LeDu hatalmi harcaiba avat be, a készítők szándéka szerint rendkívül realisztikusan.

Család az éjszakában, Apple TV+

Szeptember 25.

Egy azonos című dokumentumfilm ihlette a sorozatot, melynek főhőse nappal ambiciózus és tehetséges orvostanhallgató, éjszakánként viszont a családja magántulajdonában lévő mentőautóban életeket ment a hatalmas Mexikóvárosban.

Bármit, csak ezt ne!, Netflix

Szeptember 26.

A romkom-sorozat egy teljesen valószínűtlen szerelem nehézségeit meséli el: egy szókimondó, agnosztikus nő, Joanne (Kristen Bell) és egy különc rabbi, Noah (Adam Brody) valószínűtlen kapcsolata áll. Találkozásuktól fogva van valami közöttük, ugyanakkor szinte minden és mindenki ellenük dolgozik.

Kiút a sötétségből 2, Netflix

Szeptember 26.

Az olasz sorozat első évadában Daniele legnagyobb rémületére egy pszichiátriai intézmény zárt osztályán ébred úgy, hogy nem is emlékszik, hogyan került oda. A sorozat hét nap történetét mesélte el (kritikánk róla itt olvasható), most pedig két évvel később veszi fel újra a fonalat: Daniele ápolóként kezd dolgozni ugyanazon az osztályon, hogy bebizonyítsa a bíróságnak, képes stabil munkahelyet szerezni és megfelelően gondoskodni időközben megszületett kislányáról.

Kiút 3, Max

Szeptember 27.

A Kiút olyan, mintha Stephen King írta volna a Lostot – írtuk tavalyi kritikánkban a Max horrorsorozatáról, melynek főszereplői képtelenek elhagyni egy szörnyektől hemzsegő kisvárost. A második évad jókora cliffhangerrel ért véget, úgyhogy sokan várják, hogy újra borzonghassanak a sorozaton, melyre a trailer alapján lesz is majd lehetőségük bőven.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik