Kultúra

Újra praktizálhat az orvos, akit Matthew Perry halálának ügyében vádolnak

Gabriel BOUYS / AFP
Gabriel BOUYS / AFP

Már a héten újra praktizálhat az orvos, akit azzal vádolnak, hogy illegálisan ketaminnal látta el a Jóbarátok sztárját, Matthew Perry-t, mielőtt a színész tavaly túladagolásban meghalt.

Dr. Salvador Plasencia ügyvédje az NBC Newsnak megerősítette, hogy az orvos azt tervezi, nemsokára újra praktizálni fog az általa működtetett sürgősségi klinikán a Los Angeles megyei Calabasasban. Plasencia a múlt héten ártatlannak vallotta magát a ketamin terjesztésére irányuló összeesküvésben, és 100 000 dolláros óvadékkal szabadlábra helyezték.

Ügyvédje, Stefan Sacks nem részletezte, hogy az orvos pontosan mikor térne vissza a rendelőbe, az ügyet felügyelő bíró azonban úgy döntött, Plasenciának ki kell helyeznie egy táblát a klinika ajtaján, ami tájékoztatja potenciális pácienseit a folyamatban lévő bírósági ügyéről, valamint betegeinek minden egyes látogatás alkalmával alá kell írniuk egy nyomtatványt, amelyben kijelentik, hogy megértették az ellene felhozott vádakat, és beleegyeznek a kezelésbe.

Az ügyészek azt állítják, hogy Perrynek a tavaly októberben bekövetkezett halála előtti napokban legalább 20 alkalommal adtak be ketamint, a tragédia napján háromszor is megkérte erre asszisztensét. A vád szerint néhány alkalommal maga Plasencia adta be a színésznek az injekciót (illegálisan), emellett megtanította Perry asszisztensét, Kenneth Iwamasát is, hogyan kell beadni az injekciókat, és több ezer dollár értékben adott el neki ketamint.

Kapcsolódó
Halála előtt Matthew Perry a memoárjában írt arról, milyen hatással volt rá a ketamin
A színész a ketamin akut hatásainak következtében hunyt el tavaly ősszel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik