Kultúra

Rövidesen elindulhat a Rádió-épületek bontása, kezdődik a szomszédok állapotfelmérése

PPKE
PPKE
Indul a környező házak állapotfelmérése.

Kiemelt beruházássá vált a közel száz éven át a Magyar Rádió otthonát jelentő épülettömb a Pázmány Péter Katolikus Egyetem új otthonává való alakításának projektje – írtuk meg kedd délelőtt.

Ez már önmagában azt jelentheti, hogy közel a munkák megkezdésének ideje, egy olvasónk által küldött levél azonban arra enged következtetni, hogy a korábban már jórészt kiürített, de az elmúlt években is zenekarok próbahelyeként, illetve stúdiójaként működő legendás épületek egy része akár már a következő hónapokban porrá válhat.

Hétfőn, július 29-én a szomszédos házak egyikének lakóit egy levélben ugyanis arról értesítették, hogy elindul a leendő bontási területhez közeli házak állapotfelmérése, a tulajdonosoknak pedig július 31-ig van lehetősége jelezni, hogy beengedik-e a felmérést végző szakembereket az otthonaikba.

Olvasónk

Ez azért fontos, hogy fényképekkel dokumentálhatók lehessenek az esetleges sérülések, és ezek fényében később egyértelműen kiderüljön, hogy egy-egy tulajdonos jogosult lesz-e később bármilyen, az építkezés hatásai miatt járó kártérítésre.

A terület múltját, átalakításának terveit, illetve a kormány és a kerület kötélharcát bemutató korábbi cikkeink itt olvashatók.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik