Kultúra

Gyerekpornó birtoklása miatt tartóztattak le egy bestsellerírót

Vádat emeltek Brendan DuBois bestselleríró ellen csütörtökön gyermekek szexuális zaklatásával kapcsolatos anyagok birtoklása miatt. DuBois-t szerdán tartóztatták le, miután a rendőrség a New Hampshire állambeli Exeterben az ilyen bűncselekményekre szakosodott akciócsoporttal, az Internet Crimes Against Children Taskforce-szal közösen indított nyomozást.

DuBois birtokában „legalább 35 olyan képi ábrázolás volt, amelyeken 18 év alatti gyermekek különböző szexuális cselekményeket hajtanak végre” – közölték a hatóságok, az író előzetes letartóztatásban van.

DuBois eddig  29 regényt írt, közülük több is felkerült a New York Times bestseller listájára, legismertebb könyve az 1999-es Resurrection Day, mely egy alternatív történelmi regény egy olyan valóságról, melyben a kubai rakétaválság atomháborúba torkollott az USA és a Szovjetunió között.

A Severn River Publishing, amely kiadta legutóbbi regényét, most az összes könyvét eltávolította a weboldaláról:

Mélységesen felkavartak bennünket a Brendan DuBois ellen felhozott súlyos vádak. Bár tiszteletben tartjuk a jogi eljárást, úgy döntöttünk, hogy azonnal felfüggesztjük DuBois úr könyveinek minden promócióját és értékesítését. Úgy véljük, hogy ezek a lépések szükségesek ahhoz, hogy fenntartsuk értékeinket, és megőrizzük olvasóink, szerzőink és a kiadói közösség bizalmát

írta közleményében a cég az AP szerint.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik