Kultúra

Befejezik a közös tartalomgyártást a Nemakarokbeleszólni Instagram-oldal alkotói

Fotó: Mohos Márton
Fotó: Mohos Márton

„Keserédes” bejegyzésben jelentette be a Nemakarokbeleszólni Instagram-oldalt üzemeltető három influenszer, Bányainé Nagy Judit, Fancsikai Eszter és Tapasztó Orsi, hogy nem folytatják tovább a közös tartalomgyártást.

Most elérkeztünk arra a pontra, amikor elfáradtunk, így azt a döntést hoztuk, hogy az oldalon a tartalomgyártás megszűnik

– írták.

A Nemakarokbeleszólni Instagram-oldal 2020-ban lett nagyon gyorsan nagyon népszerű: az első videó megjelenése után négy nappal már tizenháromezer követővel büszkélkedhettek. Rövid szkeccsvideóikban elsősorban a kisgyerekes anyukalét kihívásairól beszéltek szűrő nélkül, ironikus stílusban, a kéretlen okoskodókra kihegyezve karikatúráikat (innen az elnevezés). A pedofil-botrány kitörése utáni „influenszertüntetés” szervezésében is részt vettek, Tapasztó Orsi fel is szólalt az eseményen.

A három tartalomgyártó első közös interjúját annak idején a 24.hu-nak adta (olyan friss volt ekkor még az együttműködés, hogy Judit és Orsi itt találkoztak először élőben). Ekkor így meséltek a kezdetekről:

Mindhárman elég régóta gyártottunk a saját Instagram-oldalainkra hasonló minivideókat. Észrevettük, hogy mennyire hasonlít a humorunk, a stílusunk, az értékrendünk, és elkezdtünk az Instán haverkodni, aztán pedig felmerült, hogy talán megérné közösen is csinálni. Azt álmunkban sem gondoltuk volna, hogy ekkora sikere lesz majd.

Mint leköszönő posztjukban írják, az előző három és fél évben aztán teljesen felfordult az életük: „Rengeteg cikk és interjú, videós anyagok, címlap, könyvírás, bemutató, dedikálások, tüntetés és az egész megkoronázásaként két telt házas kerekasztal-beszélgetés”. Szerintük ha tapasztaltabbak lettek volna, biztos sokkal lassabban csinálták volna, az oldal fenntartása közben pedig a privát életük sem állt le: „Közben szültünk, diplomáztunk, dolgoztunk”.

A saját felületeiken továbbra is aktívak maradnak, és a közös projektjeiken továbbra is együtt dolgoznak; így „ha a tüntetés utáni eredményekről vagy a gyermekvédelemmel kapcsolatban lesz mondanivalónk, engedjétek meg, hogy itt is beszéljünk róluk nektek” – írják.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

@nemakarokbeleszolni által megosztott bejegyzés

Kapcsolódó

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik