Kultúra

Újabb Éhezők viadala-regényt jelentett be Suzanne Collins

Lionsgate / Color Force / Collection Christophel / Collection ChristopheL via AFP
Lionsgate / Color Force / Collection Christophel / Collection ChristopheL via AFP

Suzanne Collins írónő bejelentette, hogy 2025-ben megjelenik egy új Éhezők viadala-regénye, Sunrise on the Reaping (magyarul körülbelül Napfelkelte az aratáson) címmel.

Az Associated Press szerint Collins sikeres filmes franchise-t ihlető bestseller-sorozatának ötödik regénye az előző kötethez hasonlóan előzmény történet lesz. Az érkező könyv a nemrég megfilmesített Az éhezők viadala: Énekesmadarak és kígyók balladája eseményei után veszi majd fel a fonalat.

„A Sunrise on the Reaping történetét David Hume azon gondolatmenete inspirálta, melyben a hallgatólagos alávetettségről értekezik, arról, hogy milyen könnyedén vetik alá magukat tömegek a kevés kiválasztott irányításának” – mondta el az írónő, akit egyre inkább foglalkoztat a propaganda, a narratívairányítás hatalma és az igazság (objektivitás) kérdésköre.

A regény filmes jogairól még nem esett szó, de a Variety szerint feltételezhető, hogy a korábbi sikeres adaptációk után Collins legújabb regénye is mozivászonra kerül. A novemberben bemutatott, Rachel Zegler és Tom Blyth főszereplésével készült Énekesmadarak és kígyók balladája hatalmas siker volt a globális jegypénztáraknál. Az eredeti trilógiából négy film készült Jennifer Lawrence főszereplésével, amelyek nagy sikert arattak, és világhírnevet hoztak a színésznőnek.

Összességében az Éhezők viadala-filmsorozat minden idők 20. legnagyobb bevételt hozó franchise-a, 3,3 milliárd dollár bevételt hozott a filmeket gyártó stúdiónak, a Lionsgate-nek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik