Kultúra

Júniusban végre összecsap a Zöld és a Fekete Tanács

Max
Max
Nyilvánvalóan a Sárkányok háza új évadát várják a legtöbben, pedig lesz a hónapban más egyéb is, bár az előző hónapok sorozatkínálatához képest úgy is tűnhet, hogy már a nyári szabadságára készül a sorozatipar. Jön például egy új Star Wars-sorozat, érkezik A fiúk és Az agancsos fiú új évada, utóbbi egyben búcsúzik is a nézőktől. Az igaz történetre épülő sorozatok kedvelői Karl Lagerfeld felemelkedését és Az auschwitzi tetováló történetét várhatják, és súlyos balesetéből felépülve újra láthatjuk Jeremy Rennert Kingstown polgármestereként. Júniusi sorozatajánló.

Az akolitus, Disney+

Június 4.

Az évi rendes Star Wars-sorozat a Köztársaság fénykora végnapjaiban játszódik, a Skywalker saga előtt. Egy korábbi padawan, Mae (Amandla Stenberg) és mestere (Lee Jung-jae) újraegyesülnek, hogy kinyomozzanak egy bűnügyet, de az erők, amelyek ellen dolgoznak, sokkal vészjóslóbbak, mint azt valaha gondolták volna.

Kingstown polgármestere 3, SkyShowtime

Június 6.

Jeremy Renner első sorozatszerepe a csaknem végzetes hókotróbalesete óta: visszatér a fiktív michigani város polgármestere, Mike McLusky szerepében. A sorozat előző évadában börtönlázadás és egy orosz gengszter borzolta a polgármester kedélyét, vajon az új évad képes lesz fokozni az izgalmakat?

Az agancsos fiú (Sweet Tooth) 3, Netflix

Június 6.

Utolsó évadával érkezik ez a képregény alapján készült fantasy sorozat, úgyhogy remélhetőleg minden kérdésre választ kapnak a nézők. Az egyik legfontosabb kérdés nyilván hamar kiderül: túlélte-e a gonosz Abbot tábornok, hogy bölények taposták meg az előző évad fináléjában? A fő kérdés persze nyilván az lesz, hogyan és hol ér véget Gus és a többiek nagy utazása.

Titokzatos üzenetek 2, Netflix

Június 6.

A török sorozat csak idén januárban debütált, de már itt is a második évad, melyben Gökhan – miután megtudta az igazságot Kübráról – végre szembesül az igazi küzdelemmel: minden döntésének ára van, és immár nemcsak azokkal kell megküzdenie, akiket ellenségként ismer, hanem a szeretteivel, sőt, önmagával is.

Az auschwitzi tetováló, SkyShowtime

Június 7.

A Heather Morris sikerkönyvéből készült sorozat igaz történeten alapul, és két holokauszttúlélő visszaemlékezései alapján született, noha írója inkább fikcióként kezelte, ezért számos bírálatot kapott, amiért szabadon bánt a tényekkel. A sorozat is keretbe foglalja a sztorit, amit az idős Lali (Harvey Keitel) mond tollba az írónőnek (Melanie Lynskey). A történet azonban megelevenedik, és megtudhatjuk, Lali (Jonah Hauer-King) hogyan tudta túlélni az auschwitzi poklot.

Becoming Karl Lagerfeld, Disney+

Június 7.

A divattervezőkről szóló életrajzi sorozatok dömpingjéből nyilván nem maradhat ki Karl Lagerfeld sem. A francia sorozat Lagerfeld felemelkedését mutatja be a hetvenes évek párizsi divatvilágában, a főszerepet pedig Daniel Brühl játssza.

Hierarchia, Netflix

Június 7.

A koreai romantikus tinisorozat egy bentlakásos elit iskolában játszódik (vajon honnan ismerős ez?), és tizennyolc bentlakó szereplő szerelmi életének elképesztő bonyodalmait követhetik majd nyomon a nézők.

Fantasmas, Max

Június 8.

A komikus Julio Torres első sorozatában saját magát alakítja, amint egy arany osztriga fülbevaló után kutat, és sok-sok érdekes emberrel találkozik közben. A sorozatban olyan nagy nevek tűnnek fel egy-egy epizódban, mint Emma Stone, Steve Buscemi vagy Paul Dano.

Az elítélt 4, Max

Június 11.

Utolsó évadához érkezett a lengyel sorozat, melyben a jogtalanul bebörtönzött bírónő bosszút akar állni azokon, akik rács mögé juttatták, miközben túl kell élnie az általa egykor elítélt nők között.

Ártatlanságra ítélve, Apple TV+

Június 12.

David E. Kelley futószalagon szállítja a sikerkönyvekből készült sorozatokat: múlt hónapban mutatták csak be a Tom Wolfe regényéből készült Talpig férfit, most pedig már Scott Turow 1987-es bestsellere van soron. A főszerepet Jake Gyllenhaal alakítja: egy ügyészt játszik, akit egy kollégája meggyilkolásával vádolnak.

A védőügyvéd 3-5, Max

Június 13.

A lengyel jogi sorozat első két évada jó pár éves csúszással került fel a Maxra nemrég, és most pótolhatják a nézők a következő hármat (a záró hatodikat két éve mutatták be Lengyelországban), melyekben Joanna Chylka ügyvédnő további ügyeket felkarolva harcol az igazságtalanság ellen.

A fiúk 4, Amazon Prime Video

Június 13.

A kevés, kritikai sikert arató szuperhős sorozat (melynek titka, hogy ironikusan tekint az egész műfajra) negyedik évada kicsit sötétebb tónusra vált: a világ végveszélyben van, miután a közveszélyes Hazafi irányítása alatt álló Victoria Neuman egyre közelebb kerül ahhoz, hogy amerikai elnök legyen. A Fiúknak minden tudásukra szükségük van, hogy összefogjanak és megmentsék a világot.

A Bridgerton család 3 (az évad második fele), Netflix

Június 13.

Ahogy azt kritikánkban is írtuk, szokatlan módon az évad első fele nem egy cliffhangerrel ért véget, hanem boldog eufóriában ábrázolta a szerelmeseket. Így is biztos sokan várják a folytatást, melyben vélhetően láthatjuk, milyen akadályok gördülnek a szerelmesek boldogságának útjába.

A szexdoki, Netflix

Június 13.

A hetvenes évek Thaiföldjén játszódó sorozat főhőse egy bőrgyógyász, aki váratlanul kirobbantja az országban a szexuális forradalmat, miután szexuális tanácsadó cikksorozatot indít egy újságban.

Joko Anwar rémálmai és ábrándjai, Netflix

Június 14.

Természetfeletti sci-fi jelenségekről szóló történetek bontakoznak ki ebben az indonéz horrormester, Joko Anwar író-rendező által elképzelt sorozatban, mely hét, egymással összefüggő, őrült sztoriból áll.

Sárkányok háza 2, Max

Június 17.

A Trónok harca spinoff sorozatának második évada az II. Aegon Targaryen (Tom Glynn-Carney) vezette Zöld Tanács és a Rhaenyra Targaryen (Emma D’Arcy) vezette Fekete Tanács közti csatára és hatalmi harca fókuszál.

Vadmacskák, RTL+

Június 21.

Ebben a 2022-es független thriller sorozatban egy elbaltázott ékszerrablás elkövetői egy tengerparti házban húzzák meg magukat, ám sorsuk visszavonhatatlanul összegabalyodik a házban a világtól elszigetelten élő két nővel. A főbb szerepekben Carla Gugino, Philip Winchester, Jeffrey Dean Morgan és Margot Bingham látható.

Galícia bandái, Netflix

Június 21.

A Netflix valósággal ontja a spanyol krimisorozatokat, és erre a hónapra is jut egy: ez a Galícia tartománybeli Cambados városban játszódik, ahová egy Ana nevű ügyvéd költözik. Ana jelenléte senkinek sem marad észrevétlen, beleértve Danielt, egy nagy drogkereskedő fiát is.

Land of Women, Apple TV+

Június 26.

Egy spanyol vígjáték-drámasorozat, melynek azonban Eva Longoria a főszereplője. Ő alakítja a New York-i nőt, Galát, aki elmenekül a városból öregedő édesanyjával és egyetemista lányával együtt a veszélyes bűnözők elől, akiknek eltűnt férje tartozott. A három nő ugyanabban a bájos észak-spanyolországi városban rejtőzik el, ahonnan ötven évvel ezelőtt Gala édesanyja is elmenekült, és megfogadta, hogy soha nem tér vissza. A nők remélik, hogy kilétük ismeretlen marad, de a kisvárosban hamar terjednek a pletykák.

My Lady Jane, Amazon Prime Video

Június 27.

Ez a nyolc epizódból álló, Tudor-korabeli romantikus fantasy sorozat az angol történelem radikális újramesélése, amelyben VIII. Henrik király fia, Edward nem hal meg tuberkulózisban, Lady Jane Grey-t nem fejezik le, és a férjét, Guildfordot sem. Amikor Jane-t királynővé koronázzák, a koronára és a fejére törő aljas gazemberek célpontjává válik.

Azok a 90-es évek show 2, Netflix

Június 27.

Az Azok a 70-es évek show szitkom folytatása új évadhoz ért, melynek az első felét láthatják a nézők júniusban, az évad másik fele októberben érkezik majd. Az biztos, hogy Mila Kunis és Ashton Kutcher nem tér vissza az új évadban, Donna (Laura Prepon) viszont igen, sőt, Seth Green személyében az eredeti sorozat egyik karaktere, Mitch Miller is megjelenik majd.

Szupersejt, Netflix

Június 27.

A hiphop-musical filmeket készítő brit rapper, Rapman sorozata öt hétköznapi embert mutat be, akik váratlanul szuperképességekre tesznek szert, de kevés közös vonásuk van azon kívül, hogy mindannyian fekete dél-londoniak. Michaelnak (Tosin Cole) össze kell hoznia őket, hogy megmentsék a nőt, akit szeret.

Kegyetlen szépség 2, Netflix

Június 28.

A nagyhatalmú Bhengu családot és globális szépségbirodalmukat romba döntő titokzatos nő, Zinhle tesz róla, hogy a dél-afrikai misztikus drámasorozat egy újabb, drámákkal súlyos évaddal érkezhessen a hónap végén.

Òlòtūré: Az utazás, Netflix

Június 28.

Június végére maradt a másik afrikai sorozat is: a Netflixen látható, Òlòturé című nigériai film sorozat-folytatása egy fiatal újságírónőt követ majd, aki titokban szexmunkásként dolgozik Nigériában, hogy leleplezze a korrupciót, ám az életéért is küzdenie kell.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik