Kultúra

Meghalt C. J. Snare, a Firehouse frontembere

Robertus Pudyanto / Getty Images
Robertus Pudyanto / Getty Images
Az énekes 64 éves volt, nyáron tért volna vissza a zenekarhoz.

Hatvannégy éves korában meghalt C. J. Snare amerikai énekes, a Firehouse alapító énekese. Halálhírét a zenekar Facebook-oldalán jelentették be, ahol azt írták, Snare váratlanul halt meg. Lánya azt közölte a nyilvánossággal, hogy édesapja évek óta rákos volt, szívroham végzett vele múlt pénteken.

Snare-nél 2020 szeptemberében diagnosztizáltak négyes stádiumú vastagbélrákot, egy évvel később életmentő műtétet végeztek el rajta. Tavaly októberben ismét megoperálták, a műtétet követően Instagramon azt írta: „itt az ideje, hogy felépüljek, aztán irány a színpad!” Valóban oda készült, ahogy azt a zenekar is írta a búcsúposztban, Snare nyáron ismét a Firehouse-zal turnézott volna.

Snare a Maxx Warrior nevű zenekarban énekelt, amikor Bill Leverty és Michael Foster felfigyeltek rá és a basszusgitárosára, Perry Richardsonra, majd 1984-ben megalapították a Firehouse-t. Első albumuk (Firehouse) 1990-ben jelent meg, és rögtön hatalmas siker lett: csak az Egyesült Államokban kétmillió példányt adtak el belőle, dupla platitnalemez lett, és a díjátadokón is tarolt – többek közt az American Music Awardson is a legjobb új heavy metal/hard rock zenekarnak választották. Snare a betegsége ellenére továbbra is turnézott a bandával, 2023-ban azonban már Nate Peck ugrott be helyette. Egyelőre nem tisztázott, hogy mi lesz a Firehouse sorsa a frontemberük nélkül.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik