Kultúra

Ókovács Szilveszter szerint lesz más intézkedés is, ami miatt szét akarják majd szedni

Szajki Bálint / 24.hu
Szajki Bálint / 24.hu
A büfébotrány ezek szerint csak a kezdet.

Félbevágták az Operában a Carmina Buranát, hogy több legyen a büfé bevétele – derült ki vasárnap, az ügy pedig azóta csak továbbgyűrűzött, hiszen fény derült arra is, hogy az intézmény perben áll a büfét és éttermet korábban üzemeltető Zsidai-csoporttal, aminek állításaira az Opera kedd reggelre reagált.

Mindez azonban még csak a kezdet – állította Ókovács Szilveszter főigazgató az ATV műsorában, ahol előbb kijelentette:

Amit most látunk, az egy kampányesemény, egy hihetetlenül felfújt vicc. Nagyon rossz vicc egyébként, amelynek két fegyelmezetlen művészünk kiposztolása, sajtóhoz fordulása adott lehetőséget,

majd folytatta:

nem csak ez az egy oka van annak, hogy azt kértem, legyen szünet. Sem a karmester, sem az énekesnő nem köteles az opera hosszú távú érdekeit figyelembe venni. Az ő nézőpontjuk az, hogy én énekelek, ekkor végezzek, erre számítottam, mindenki hagyjon békén. Nekem viszont más a dolgom. Nekem az a dolgom, hogy március 19-én, amikor a sztrájk van bejelentve az Operaházban, […] akkor aznap is legyen előadás. Ezért én minden erőmmel azon vagyok, hogy az opera bevételeit növeljem.

A Telex által szemlézett beszélgetés szerint az Operaház rekordbevételt ért el az elmúlt években, részben azért, mert visszavettek mindent, ami korábban ki volt szerezve – így például az épületlátogatást, a boltokat, az őrzésvédelmet, illetve végül a büfét.

A vezető szerint a most elindult büféügy még csak a kezdet, így további intézedések várhatók:

Az a helyzet, hogy hatmilliárd forint körüli saját bevételt értünk el, de ennek az összegnek volt egy erős devalválódása, és az állami támogatás nem nőtt az elmúlt években, úgyhogy valamit tenni kell. Én aktív intézményvezetőnek tartom magamat, és igyekszem a társulatomat minden körülmények között megvédeni, és minden lehetséges módon. Lesz még más intézkedés is egyébként, amire szintén számítok, hogy szétszednek majd miatta, de azt szeretném, hogyha a lábon maradnánk.

Ókovács hozzátette:

a rég üresen álló tízszemélyes királyi páholyt is ki fogják adni, épp úgy, ahogyan ezt a milánói Scalában is teszik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik