Kultúra

A holdra szállás óta nem volt nézettebb dolog a tévében a Super Bowlnál

PATRICK T. FALLON / AFP
PATRICK T. FALLON / AFP
Ebben Taylor Swift is közrejátszott.

A nézettségi adatok szerint az Egyesült Államokban 123,4 millióan nézték a vasárnapi Super Bowl döntőjét, amellyel ez lett a legnézettebb műsor a holdra szállás óta – írja a Variety.

Az abszolút rekordot még így is az 1969-es esemény tartja, igaz, konkrét számokat nem tudtak megállapítani, ám az akkori becslések szerint az Apollo-11 landolását néző amerikaiak száma 125 és 150 millió közé tehető.

A vasárnapi döntőben a Kansas City Chiefs hosszabításban nyerte meg az idei Super Bowlt a San Francisco 49ers ellen (25-22). A műsor minden évben az egyik legnézettebb produkció az amerikaiak körében, legendásan drágák a reklámszpotok, ráadásul hatalmas presztízse van a félideji show-nak, amely során gyakorlatilag világsztárok adnak minikoncertet a pályán. A döbbenetes nézettségi adatokhoz többek közt hozzájárult az is, hogy már hetek óta rekordokat dönt az NFL nézettsége, de az is, hogy hosszabbításban dőlt el a győzelem. Az eddigi rekordot a tavalyi döntő hozta 115 millió nézővel.

Emellett az is döntő tényezőnek tűnik, hogy idén még nagyobb figyelem hárult rá a világ jelenlegi legnagyobb popsztárja miatt. Taylor Swift még tavaly szeptemberben jött össze a Chiefs játékosával, Travis Kelce-vel, rendre megjelent a csupa sztárokból álló barátaival a lelátón, tovább népszerűsítve az egyébként is rendkívül populáris sportot. Az, hogy tokiói koncertjéről átér-e időben a meccs helyszínéül szolgáló Las Vegasba még a washingtoni japán nagykövetséget is nyilatkozattételre ösztönözte, a döntő pedig legalább annyira szólt róla, mint a Chiefs győzelméről. A lap szerint különféle statisztikákat is idéz, az egyik szerint a nézők húsz százaléka kifejezetten Swift miatt drukkolt a Chiefsnek.

Kapcsolódó
Super Bowl: Taylor Swift így lopta el a show-t
A Kansas City Chiefs vasárnap este hosszabításban nyerte meg az idei Super Bowlt a San Francisco 49ers ellen (25-22), ezzel megvédte a címét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik