Kultúra

Továbbra sem térhetnek vissza a Nemzeti Színház megsérült színészei

Farkas Norbert / 24.hu
Farkas Norbert / 24.hu

Továbbra sem várható Szász Júlia és Horváth Lajos Ottó visszatérése a Nemzeti Színházba, írja a Blikk. A két színész három hónappal ezelőtt, a Rómeó és Júlia előadása alatt szenvedett súlyos sérüléseket, amikor lezuhantak egy közel három méter magas erkélyről.

Vidnyánszky Attila színházigazgató korábban egy interjúban még arról beszélt, hogy a színészek helyettesítését január végéig kell megoldaniuk. A színház azonban nem rég közzétette a februári műsort, amelyben több olyan darab is szerepel, melynek fontos szereplője a két színész, ám a színlap szerint még nem térnek vissza a színházba.

A János vitézben Iluskát alakító Júliát Vas Judit Gigi, a Bánk Bánban Martos Hanga, a Woyzeckben Polyák Anita egyetemi hallgató, a Leánder és lensziromban Battai Lili Lujza egyetemi hallgató helyettesítik a színésznőt.

Horváth Lajos Ottó Dobó Istvánt alakította az Egri Csillagokban, az ő beugrója, Trill Zsolt csütörtökön debütált a darabban.

A Blikk úgy tudja, Horváth Lajos Ottónak a keze, míg Szász Júliának a lába és a mellkasa sérült meg. Jelenleg mindketten az otthonukban lábadoznak.

Kapcsolódó
Partizán: Három bordája és egy lábszárcsontja is eltört Szász Júliának a balesetben
Az ügyben a rendőrség nyomoz, de nincs még gyanúsított.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik