Kultúra

„Nem tudok rendesen járni sem” – Michael Caine úgy érzi, hogy új filmje egyben az utolsó is lehet

Mike Marsland / WireImage
Mike Marsland / WireImage
A 90 éves színész úgy érzi, nem is vágyhatna jobb életre, mint ami megadatott neki.

Michael Caine új filmje, a The Great Escaper premierje kapcsán nyilatkozott a Telegraphnak, és az interjúban beszélt hosszú és sikeres pályájáról, valamint visszavonulásáról is. Az angol-amerikai film megtörtént eseményeken alapszik, Caine egy közel 90 éves brit háborús II. világháborús veteránt, Bernard Jordant játssza, aki 2014-ben szökött meg az angliai öregek otthonából, hogy a kontinensre átkelve ott lehessen Franciaországban a normandiai partraszállás 70. évfordulóján. Jordan feleségét a filmben a kétszeres Oscar-díjas színésznő, Glenda Jackson alakította, aki a bemutatón már nem lehet jelen, hiszen a forgatás óta meghalt 87 éves korában.

Caine elmondta, hogy a Covid miatt három évig nem szerepelt filmben, így nagyon örült mikor megkeresték ezzel a munkával, és csodálatos élmény volt számára a forgatás. De nem titkolta azt sem, hogy fizikailag nagyon megterhelő volt.

Kaptam egy nagyon jó sétabotot, így azok a jelenetek jól mentek, amiben azt használhattam. Egyszer megcsináltam őket, aztán összezuhantam. De csak egy felvétel mindenből, és annyi, a többit felejtsétek el!

– mondta, később pedig arról beszélt, hogy ezzel a szereppel tulajdonképpen visszavonult a színészettől, amit a maga közvetlen stílusában így indokolt:

Rohadtul 90 éves vagyok, és nem tudok rendesen járni sem.

Ezzel együtt nincs benne semmi keserűség, ha visszagondol az elmúlt 90 évre, amiben a számtalan élmény és kaland mellett, több mint száz filmszerepe is volt, köztük számos klasszikussal. Arra például kifejezetten büszke, hogy egész életében színész volt, soha nem hagyta el, és soha nem is akarta elhagyni a pályát.

A lehető legjobb életem volt, amit csak el tudok képzelni. A lehető legjobb feleségem és a lehető legjobb családom. Olyan emberek, akikre más talán nem mondaná, hogy a lehető legjobb család, de számomra ők a lehető legjobb család.

A The Great Escaper előzetesét itt tudják megnézni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik