Kultúra

Szeptemberben nem győzzük idővel, annyi új sorozat érkezik

Apple TV+
Apple TV+
Hiába a hollywoodi sztrájk, a nyár végével újra felpörög a sorozatipar, és valóságos nagyüzem várható szeptemberre. Visszatér például Jennifer Aniston és Reese Witherspoon sorozata, a The Morning Show, mint ahogy új évaddal jelentkezik Az idő kereke és a Virgin River is, viszont az új évad az utolsót is jelenti egyben a Szexoktatás, a Bezzegszülők és a Nagykutya esetében is. Az új címek közül sokan várják a Twisted Metalt, a Justified folytatását, a Pókerarcot és a John Wick-előzménysorozat The Continentalt is, de számos egyéb újdonság is lesz, a hónap különösen thrillerben és romkomban lesz erős.

Az idő kereke 2, Amazon Prime Video

Szeptember 1.

A Robert Jordan regényfolyamából készült fantasy sorozat a Prime Video nagy reménysége, rengeteg pénzt is költöttek rá, ezért nem véletlen, hogy már az első évad bemutatása előtt berendelték a másodikat. A 2021 végén Rosamund Pike főszereplésével bemutatott első évad a Prime legnézettebb sorozata lett abban az évben, úgyhogy nem a semmire szórták a pénzt, a második évad pedig nagyszabásúbb és bátrabb lesz, ha hihetünk az alkotóknak.

Maxine, HBO Max

Szeptember 3.

A tavaly a brit Channel 5-on bemutatott, háromrészes sorozat a Soham nevű cambridgeshire-i kisvárosban 2002-ben történt kettős gyerekgyilkosságot dolgozza fel, egész pontosan a gyilkos barátnője, az őt hamis alibival segítő Maxine Carr (Jemma Carlton) szerepe került a sorozat fókuszába.

The Winner, SkyShowtime

Szeptember 4.

A szlovák vígjátéksorozat egy kitalált országban játszódik, ahol a miniszterelnök politikai karrierje befejeztével visszavonul a hétköznapi életbe (ebből kitalálható, hogy nem Magyarországról vették a mintát), és otthon próbálja átvenni a hatalmat, ám felesége és három lánya sokkal keményebb ellenfelek, mint akikkel a politikában találkozott.

Bezzegszülők 4, HBO Max

Szeptember 5.

Befejező évadához érkezett a szülői lét tragikomikus jellegzetességeiről mesélő brit feketekomédia-sorozat, melyben a Martin Freeman és Daisy Haggard alakította házaspár eddigi legnagyobb próbatételéhez érkezik majd, miután Luke a karácsonyi vacsorán kis túlzással bombát robbant egy bejelentésével.

Twisted Metal, HBO Max

Szeptember 6.

A poszt-apokaliptikus akció-vígjátéksorozat az azonos nevű harci videojáték franchise alapján készült. Főhőse John Doe (Anthony Mackie), az amnéziában szenvedő tejesember azt a feladatot kapja, hogy járja be a kietlenné vált Egyesült Államokat, hogy kézbesítsen egy titokzatos, ismeretlen tartalmú csomagot. Egy életét megváltoztató lehetőség előtt áll, de kegyetlen martalócokkal kell szembeszállnia, hogy biztosítsa az esélyt egy szebb jövőre. Az Amerikában már nyáron bemutatott sorozat a Peacock streamingszolgáltató legnagyobb idei sikere lett.

A törvény embere: Detroit dzsungelében, Disney+

Szeptember 6.

Az Elmore Leonard regényein alapuló neo-western sorozat a 2010 és 2015 között futó Justified sorozat történetét folytatja, ezúttal egy nyolcrészes minisorozat erejéig. Raylan Givens rendőrbíró-helyettes szerepében visszatér Timothy Olyphant (portrénk róla itt olvasható), akit Detroitba vezényel a sors, ahol egy veszélyes és kegyetlen bűnöző nyomába ered.

Szolgálatra jelentkezem, Netflix

Szeptember 6.

Egy brazil rendőr-vígjáték, melyben a kétbalkezes Suzanót áthelyezik egy rendőrőrs parancsnokának, és máris indulhat a dili.

Tahir vállalkozik, Netflix

Szeptember 6.

Szaúd-arábiai vígjáték is lesz a Netflixen: egy amatőr vállalkozói családnak össze kell fognia, hogy felvirágoztassák a sikertelen halüzletüket, de nem lesz könnyű dolguk.

69: A sorozat, Netflix

Szeptember 6.

Thai sorozatot sem ajánlottunk még eddig, most már tudunk azt is: e thrillerben egy nő számára az állásvesztés csak a dráma kezdete, mert utána titokzatos csomagot talál a lakása küszöbén – és az élete még rosszabbra fordul.

Hírhedt csaj, Netflix

Szeptember 6.

A lengyel sorozat főhőse egy tizenhét éves roma lány, aki a hagyományokat követő szülei és a modern haverok között őrlődik, ráadásul hiphop-karriert fontolgat, amellyel végképp nehéz helyzetbe manőverezi magát.

Virgin River 5, Netflix

Szeptember 7.

Már az ötödik évadához ér ez a romantikus drámasorozat, melynek főhősnője, az ápolónő Mel szembesül a kisvárosi élet nehézségeivel. A tizenkét részből kettőt a november 30-i hétvégére tartalékol a Netflix. Ami várható: meglepő új kapcsolatok, megrázó szakítás, bírósági tárgyalás, könnyes búcsú és egy erdőtűz, amely a várost fenyegeti.

Nagykutya 3, Netflix

Szeptember 7.

A drogdílerekről, bandaháborúról és gyilkosságról szóló kompromisszummentes és meglehetősen erőszakos sorozat (angol címe Top Boy) utolsó évadához érkezett, amely várhatóan elvarrja a szálakat. Új szereplők is érkeznek: Barry Keoghan, aki frissen kapott Oscar-jelölést A sziget szellemeiben nyújtott alakításáért, valamint Brian Gleeson (Rossz nővérek) is csatlakozik a stábhoz.

Drága gyermek, Netflix

Szeptember 7.

A Romy Hausmann bestsellere alapján készült német thrillersorozat egy nő rejtélyes eltűnését köti össze egy több mint egy évtizeddel korábbi, lezáratlan üggyel. A főbb szerepekben Haley Louise Jones és Kim Riedle láthatók.

Bölcsőrablók, Apple TV+

Szeptember 8.

A Victor LaValle 2017-es bestseller regénye alapján készült horrorsorozatban a valóság keveredik a természetfelettivel. Főhőse, Apollo (LaKeith Stanfield) egy könyvkereskedő, aki odaadóan foglalkozik terhes feleségével, Emmával (Clark Backo), akivel azonban valami szörnyűség történt, miután találkozott egy különös nővel Brazíliában. Apollo a rejtély nyomába ered.

Lángoló test, Netflix

Szeptember 8.

Egy valódi, 2017 májusában történt bűneset ihlette ezt a spanyol thrillersorozatot, melyben egy összeégett holttest egy rendőrségi szerelmi háromszöget fed fel, sőt, még annál is sötétebb dolgokra derül fény. A főszerepben A nagy pénzrablásból ismert Ursula Corberó.

Hív az idő, Netflix

Szeptember 8.

Ebben az új koreai romantikus drámasorozatban egy gyászoló nő varázslatos időutazást tesz 1998-ba, ahol találkozik egy férfival, aki kísértetiesen hasonlít elhunyt szerelmére.

Álmok háza, Epic Drama

Szeptember 10.

1928: a 21 éves Vicky Mahler búcsút int családjának és elindul szerencsét próbálni a bűnös nagyvárosba, Berlinbe. A német sorozat egy zsidó család és egy fiatal lány szemszögéből mutatja be a Babilon Berlin sorozatból már ismert időszakot.

The Morning Show 3, Apple TV+

Szeptember 13.

Két év után tér vissza Reese Witherspoon és Jennifer Aniston sorozata, mely egy fiktív reggeli tévéműsor kulisszái mögé viszi a nézőt. A harmadik évadban egy technológiai titán (természetesen saját űrhajója is van) érdeklődik az UBA tévécsatorna iránt. Az érdeklődő milliárdost ráadásul Jon Hamm (Mad Men) alakítja, rajta kívül is érkeznek még új színészek a sorozatba, ahol a tervezett ügylet újra forráspontig hevíti a parázsló feszültségeket. Emlékeztetőül kritikánk a második évadról.

A másik fekete lány, Disney+

Szeptember 13.

A sorozat középpontjában Nella Rogers (Sinclair Daniel) áll, aki a Wagner Books szerkesztőségi asszisztense, és az egyetlen fekete nő, aki a cégnél dolgozott, egészen Hazel (Ashleigh Murray) felvételéig. Különös események történnek, melyek oda vezetnek, hogy Nella rájön az igazságra a kiadó zavaros múltjával kapcsolatban. A sorozat Zakiya Dalila Harris regényén alapul, akit saját személyes tapasztalatai ihlettek, amikor szerkesztőként dolgozott, és a rasszizmus különböző formáival találkozott a vállalati világban.

Tapie, a csodaember, Netflix

Szeptember 13.

Életrajzi sorozat készült a francia üzletemberről, sportklub tulajdonosról és politikusról, a két éve meghalt Bernard Tapie-ról, aki az egyik legellentmondásosabb személyisége az utóbbi évtizedek francia közéletének. A sorozat bemutatja az alacsony sorból induló Tapie (Laurent Lafitte) felemelkedését és bukását.

Farkas, HBO Max

Szeptember 14.

A Mo Hayder regényei alapján készült brit bűnügyi thrillersorozatban egy gazdag családot a saját otthonában ejtenek túszul pszichopata behatolók, míg Jack Caffery (Ukweli Roach) nyomozó eközben megszállottja lesz annak a szomszédjának, akiről azt hiszi, hogy az 1990-es években meggyilkolta a tízéves bátyját. Gyanús, hogy ezek a szálak előbb-utóbb összeérnek ebben a nagyon nyugtalanító sorozatban.

Pókerarc, SkyShowtime

Szeptember 15.

Rian Johnson új krimisorozatában minden epizódban új gyilkossági ügy kerül terítékre. A sorozat középpontjában a pincérnő Charlie Cale (Natasha Lyonne) áll, aki a hazugságok felismerésének veleszületett képességével rendelkezik, és miután menekülnie kell addigi munkahelyéről, egy kaszinóból, átszeli az Egyesült Államokat, és mi mást tenne útközben, minthogy gyilkosságokat oldjon meg?

Wilderness, Amazon Prime Video

Szeptember 15.

Az álomnyaralás rémálommá válik egy fiatal brit pár (Jenna Coleman és Oliver Jackson-Cohen) számára, akiknek látszólag mindenük megvan, de az idill valójában hazug, és erre a nő is rájön, innentől pedig borítékolhatóan rémisztő dolgok történnek.

Egy pörgős nyár 2, Netflix

Szeptember 15.

Summer Torres (Sky Katz) a New Yorkból egy apró ausztrál városkába került kamaszlány újra visszatér Ausztráliába, ezúttal azzal a szándékkal, hogy profi szörfös legyen.

A klub 2, Netflix

Szeptember 15.

Az 1950-es évek kozmopolita Isztambuljában egy problémás múltú anya egy éjszakai klubban dolgozik, hogy újra kapcsolatba lépjen lázadó lányával, akit nem tudott felnevelni, és segítsen neki. Az első évadban nyomon követhettük a Matilda és lánya, Raşel közötti lassú és nehézkes újrakapcsolódást, valamint a klub dolgozói közötti  drámákat. A második évad kezdetén Raşel az édesanyja segítségével neveli lányát a Club Istanbulban. Azonban semmi sem lesz egyszerű, és kapcsolatukat hamarosan próbára teszi a veszteség és az árulás.

Ellenállhatatlan, Disney+

Szeptember 20.

A francia romantikus komédia Adèle (Camélie Jordana) történetét meséli el, aki egy sikeres podcaster, és beleszeret Arthurba, ám a férfi jelenlétében heves pánikrohamok kínozzák. A nő poszttraumás stressz szindrómában szenved, ami egyenes következménye korábbi kapcsolatának. Adèle-nek ezután nincs más választása, mint távol maradni Arthurtól. A vonzalom azonban túl erős, hogy tartani tudja ehhez magát.

Szexoktatás 4, Netflix

Szeptember 21.

Ezzel a negyedik évaddal fejeződik be a nagy sikerű tinivígjáték-sorozat, mely döntést az alkotója, Laurie Nunn azzal magyaráz, hogy a negyedik évad írása közben „kezdett nagyon egyértelművé válni, hogy a történetek a végéhez közelednek”. Tény az is, hogy a szereplők már kiöregedőfélben vannak a tinikorból, tehát érthető a döntés. Ebben az évadban Otis (Asa Butterfield) és barátai egy új, progresszív iskolába, a Cavendish College-ba járnak majd.

Still Up, Apple TV+

Szeptember 22.

Romantikus vígjátéksorozat két alvászavarral küzdő emberről, akik mi mást csinálnának éjszakánként, mint egymással beszélnek telefonon? De ha hinni lehet a készítőknek, ez a londoni vígjáték más hangvételű, mint a romkomok, és inkább a fura humor felé hajlik. A két főszereplő Craig Roberts és Antonia Thomas.

The Continental, Amazon Prime Video

Szeptember 22.

A John Wick-filmek háromrészes előzménysorozata az 1970-es évek New Yorkjában játszódik, és azt meséli el, hogyan került a dörzsölt, urbánus Winston (a filmekben Ian McShane alakítja) a Continental nevű szálloda élére, amely a bérgyilkosok, köztük Wick (Keanu Reeves) számára nyújt biztonságot. Reeves és McShane azonban nem tűnik fel a sorozatban, ahol Colin Woodell játssza a fiatal Winstont, Mel Gibson pedig Cormacet, egy maffiafőnököt.

Banditák balladája, Netflix

Szeptember 22.

Ez az új koreai sorozat az 1920-as években, a japán megszállás idején játszódik, és nemcsak sok akciót ígér, hanem állítólag el is gondolkodtatja kicsit a nézőt.

Gen V, Amazon Prime Video

Szeptember 29.

A Boys szuperhősös szatíra spinoffjában a Godolkin Egyetem Bűnüldözési Iskolájába látogathatunk el, melyet az aljas Vought International vezet, az a cég, amely a The Boysban a szuperhősöket pénzzé teszi, de a Gen V inkább az egyetemi szintű szorongásokkal foglalkozik, mint például a szex és a vizsgák. A diákokat nagyrészt ismeretlen színészek játsszák, akik tavaly mutatkoztak be egy Instagram-videóban, amely azt ígéri, hogy a sorozatban lesz vér, hormonok, dráma és rejtély.

Codename: Annika, SkyShowtime

Szeptember 30.

A finn-svéd bűnügyi sorozat főhőse a műkincscsalásokra specializálódott nyomozó, Emma (Sannah Nedergård), aki titokban beszivárog egy stockholmi aukciósházba, hogy kivizsgálja a cég kapcsolatát egy hírhedt pénzmosóval. Álcázásként az Annika fedőnevet veszi fel, és féktelen bulikirálynőnek álcázza magát, aki a vad buliknak, drogoknak és alkoholnak él. Annika bőrében azonban Emmának szembe kell néznie olyan emlékekkel, amelyeket megpróbált mélyen eltemetni magában.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik