Kultúra

A rivális talkshow-házigazdák közös podcasttal segítik sztrájkoló dolgozóikat

Scott Kowalchyk/CBS via Getty Images
Scott Kowalchyk/CBS via Getty Images
Legalább elfoglalják magukat valamivel, ha már leállt a tévéműsoruk.

Stephen Colbert, John Oliver, Jimmy Fallon, Seth Meyers és Jimmy Kimmel, vagyis az amerikai late night talk show-k öt rivális házigazdája közös podcastot indít. A műsor címe Strike Force Five lesz, ami már jelzi a témát is: az öt komikus a hónapok óta tartó írósztrájk eseményeit fogja megbeszélni, a podcast bevételeiből pedig a saját stábjuk sztrájkoló tagjait segítik majd. A sztrájk tavaszi indulása óta mind az öt komikus tévéműsora áll, így idejük bőven lesz a 12 epizódos podcastra, aminek első adása augusztus 30-án kerül fel a streamingplatformokra.

A Strike Force Five ötlete úgy merült fel, hogy Colbert, Oliver, Fallon, Meyers és Kimmel rendszeresen tartottak privát Zoom-beszélgetéseket a műsoruk leállása óta, és egy ponton arra gondoltak, hogy ezt nyilvánosan is megtehetnék. Korábban a late night-házigazdák között ellenségeskedésig fajuló versengés zajlott, de az utóbbi években kifejezetten baráti légkör uralkodik a fenti ötösfogatban, akik rendre fel is bukkannak egymás talk show-jában. Ilyen szempontból tehát egyáltalán nem meglepő az együttműködés.

Az ötödik hónapjába lépő írósztrájk mellett júliusban a színészek is sztrájkba léptek, ilyen együttállásra utoljára több mint hatvan éve volt példa Hollywoodban. Az Emmy-gálát már szeptemberről januárra halasztották emiatt, de várhatóan a mozibemutatók és sorozatok ritkulásában is meg fogjuk érezni a hatásokat.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik