Kultúra

Csoda lett a szobi Malomkert romos Bagolyvárából

Nanavízió
Nanavízió
Hihetetlen átalakulás!

A kortárs magyar építészet egyik legérdekesebb színfoltja, a Nanavízió saját Facebook-oldalán mutatta be a szobi Malomkert erdős patakpartján álló egykori Bagolyvár megújítási projektjét: a csoport építésznői a saroktornyos neoklasszicista épület értékeit szem előtt tartva tervezték meg a felújítását, aminek végeredményeként egy három apartmanból, illetve egy csigalépcsőn át megközelíthető, titkos teraszhoz is kapcsolódó nászutas lakostályból álló szállásépület jött létre.

Az egykor házikönyvtárként működő épület

sokáig romos oldalszárnya új, zsindelyes faburkolatot, illetve megmozgatott tetőgerincet kapott, mint kortárs kiegészítést, ami csodás kontrasztot képez az eredeti állapotába visszaállított toronnyal.

Az egykori könyvtárként való használatra a mai belsőépítészeti megoldások is emlékeztetnek: a földszinti ablakok olvasókuckóvá váltak, körülnézve pedig egész falakat beborító könyvespolcokat is találunk.

A koncepció és a kiviteli terv Pajer Nóra és Soltész Noémi munkájaként vált valósággá, akiket munkatársként Bartos Cecília Abigél, Gencsi Katalin, illetve Guld Beatrix segített.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik