Kultúra

Szomorú és dühös a brit írónő, akinek az LMBTQ-témájú képregénye miatt 12 millióra bírságolták a Lírát

Farkas Norbert / 24.hu
Farkas Norbert / 24.hu

Saját Instagram-oldalán vallott csalódottságáról Alice Oseman brit írónő azzal kapcsolatban, hogy gyerekkönyve miatt milliókra büntették a Líra Könyvkiadót – szúrta ki a HVG.

Nagyon szomorú és dühös vagyok miatt, ami történik. A queer fiatalok megérdemlik, hogy viszontlássák magukat az irodalomban. Ez nem helytelen egy gyerekre nézve. Nagy szeretettel gondolok azokra, akik felveszik a kesztyűt ez ügyben, és támogatják a queer könyveket

– írta Insta-storyjában az írónő, amelyet a The Pink News mentett le.

Ahogy arról mi ís hírt adtunk, a Fővárosi Kormányhivatal a 12 milliós fogyasztóvédelmi bírságot szabott ki a Líra Kereskedelmi Kft.-vel szemben a Heartstopper – Fülig Beléd Zúgtam (Szívdobbanás) című képregény miatt, amelyben a hivatalos indoklás szerint annak ellenére jelenítenek meg homoszexualitást, hogy a gyermeknek szóló, ifjúsági irodalom könyvei között árulják. A HVG-nek Nyáry Krisztián, a Líra Könyv Zrt. kreatív igazgatója azt nyilatkozta ezzel kapcsolatban, hogy minden létező jogi úton meg fogják támadni a határozatot.

Arról, pontosan mi lehet olyan helytelen a képregényben, ebben a cikkünkben jártuk körül:

Kapcsolódó
Megvan, mi téveszthette meg a fiúszerelmes képregényen felbőszülő Rétvári államtitkárt
A honatya belelapozott a Heartstopper – Fülig beléd zúgtam című sikerképregénybe, és LMBT-lobbit kiáltott. Elolvastuk a netflixes adaptációt is megért sorozat első kötetét. Nem fogjuk ledarálni, de rajongók sem lettünk.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik