Belföld

Két fiú szerelméről szóló képregény miatt 12 millió forint bírságot kapott a Líra

Farkas Norbert / 24.hu
Farkas Norbert / 24.hu

12 millió forint fogyasztóvédelmi bírságot szabott ki a Fővárosi Kormányhivatal a Líra Kereskedelmi Kft-vel szemben – derül ki a hivatal MTI-hez eljuttatott közleményéből.

A kormányhivatal a Líra Kiskereskedelmi Kft. által üzemeltetett könyvesboltokban vizsgálta a Heartstopper – Fülig Beléd Zúgtam (Szívdobbanás) című kiadványok forgalmazási körülményeit.

A vizsgálat megállapította, hogy az érintett könyvek homoszexualitást jelenítenek meg, ennek ellenére a gyermeknek szóló, ifjúsági irodalom körébe sorolt könyvek között helyezték ki azokat, és forgalmazásuk sem zárt csomagolásban történt. Az elkövetett jogsértés miatt a kormányhivatal 12.000.000 Ft fogyasztóvédelmi bírságot szabott ki és kötelezte a vállalkozást a jogszerű forgalmazás biztosítására. A gyermekek védelme érdekében Budapest Főváros Kormányhivatala minden esetben szigorúan fellép a jogszabályokat be nem tartó vállalkozásokkal szemben

– írja a hivatal.

A könyvről itt írtunk részletesen:

Kapcsolódó
Megvan, mi téveszthette meg a fiúszerelmes képregényen felbőszülő Rétvári államtitkárt
A honatya belelapozott a Heartstopper – Fülig beléd zúgtam című sikerképregénybe, és LMBT-lobbit kiáltott. Elolvastuk a netflixes adaptációt is megért sorozat első kötetét. Nem fogjuk ledarálni, de rajongók sem lettünk.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik