Kultúra

Pedro Pascal egy időben olyan sikertelen volt, hogy Sarah Paulson vett neki ételt

MARK RALSTON / AFP
MARK RALSTON / AFP

Bár ma már az egyik legnagyobb világsztárnak számít, karrierje első másfél évtizedében komoly megélhetési gondokkal küzdött Pedro Pascal. A színész akkoriban olyan szinten megszorult anyagilag, hogy éhezett volna, ha egy – ma már szintén szupersztárnak számító – barátja nem segíti ki. Sarah Paulson és Pascal több évtizede tartó barátsága már-már legendás Hollywoodban, most a színésznő árult el újabb anekdotát kettejük kapcsolatáról.

Az Esquire nemrég megjelentetett Pascal-portréjában a színész arról mesélt, hogy Paulsonnal a kilencvenes évek elején New Yorkban ismerkedtek meg, ahol Pascal a New York-i Egyetemre, azon belül is a Tisch School of the Artsra járt, míg a színésznő egy másik művészképzőbe, a LaGuardiába. Pascal belecsöppent a Paulson társaságába, onnantól kezdve elválaszthatatlanok voltak.

Az sem titok, hogy Pascal karrierje első húsz évében meghallgatásról meghallgatásra járva csupán apróbb – jellemzően halállal végződő – szerepeket kapott, emiatt a pályakezdő, csóró színészek tipikus útját járta rengeteg visszautasítással és nélkülözéssel. A nehéz helyzetekből a gyakran Paulson húzta ki, akinek köszönhetően Pascal nem halt éhen a legnehezebb időszakaiban.

Voltak idők, amikor nekiadtam a napi fizetésemet, hogy tudjon magának élelmet venni

– nyilatkozta a színésznő.

Kapcsolódó
Nemcsak Bébi Yoda és a tinilányok védelmezője, de az internet kedvenc apucija is lett Pedro Pascal
Pedro Pascal kitűnő szimattal választja meg a sorozatszerepeit a jellemzően nagy rajongóbázissal bíró univerzumokban, de már nagyon kijárna neki egy igazán jelentős filmszerep is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik