Kultúra

Egy új sorozatban kétszáz éven át követhetjük egy budai börtöncella történetét

Cella - Letöltendő élet
Cella - Letöltendő élet
A Cella - Letöltendő élet 1849-től egészen 2050-ig mutatja be az apró térben történteket. Itt az előzetese.

Vajon mi lenne, ha a falak mesélni tudnának? Ezzel a gondolattal játszik a Nemzeti
Filmintézet támogatásával készült Cella – Letöltendő élet című, nyolc külön epizódból álló sorozat alkotói csapata – olvasható a Nemzeti Filmintézet (NFI) sajtóközleményében.

A Megafilm Service heti krimisorozatának első része

március 20-án látható majd a Dunán,

olyan színészekkel, mint Jászberényi Gábor, Járó Zsuzsa, Réti Adrienn, Szamosi Zsófia, Rátóti Zoltán, Trokán Péter és Balázs Andrea.

Már a most megjelent hivatalos előzetesből is kiderül, hogy a minisorozat egymástól független történeteket mesél majd el, az epizódok pedig más-más időben játszódik, így az egyetlen közös pont a helyszín –

a budai börtöncella, ami „utazik az időben”.

De vajon mi a bűn valójában? Kik az igazi bűnösök? Hogyan segít egy félholtra vert magyar tudós a világűrben sodródó Gagarinnak? Van-e kiút egy szexuális ragadozó náci börtönparancsnok karmaiból? Kegyetlen bosszút állhat-e szerelmén egy átvert szerető? Nyerhet-e egy kapzsi maffiavezér, akinek az emberi élet semmit nem jelent? Mi jár a barátnak, aki bármit megtesz, hogy ne ő bűnhődjön egy aljas gyilkosságért? Mit tehet egy anya, akit felőröl a küzdelem egy végzetes betegséggel? Egy poszt-apokaliptikus jövőben börtönbe zárhatja-e szándékosan a családját egy apa, mert annyira retteg a külvilágtól? Ilyen, és ehhez hasonló kérdésekre keresi a választ a Helmeczy DorottyaKálomista Gábor producerpáros nevével fémjelzett sorozat, ami azt meséli majd el, hogyan változott a bűn és az ártatlanság fogalma kétszáz év alatt.

Megafilm / Nemzeti Filmintézet

A Megafilm Service krimi-szériája egyben az első magyar antológia sorozat is, amit minden nézőnek ajánlok, akit érdekelnek a bűnügyi esetek, valamint az, hogy a börtönben való létezés hogyan hat bűnösre – vagy ártatlanra? Annak is ajánlom, aki szeret utazni az időben, vagy aki nem tudja eldönteni, hogy tényleg van-e értelme a megbocsátásnak? És persze annak is, aki nem fél tévéképernyőn visszanézni, hogy az emberi létezés kegyetlen szabályai között túlélhetünk-e, és ha igen, hogyan? Ez egy fenyegetésekkel teli korszakban, egy fenyegetéssekkel teli torokszorító sorozat, sok-sok feloldozással

– mondta el Helmeczy.

Az antológia sorozat forgatókönyveit Horváth András Dezső, Vörös András, Várkonyi Zoltán és Veres Attila írta, az epizódok rendezője pedig az eddig főként vágóként működő Csillag Mano volt.

Az antológia

március 20-án debütál, az epizódok pedig 8 héten át, minden hétfőn, a Kék fény után lesznek láthatók.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik