Kultúra

Rákay Philip: amerikai trollok pontozták le az Aranybullát

Jeszenszky Zsolttal beszélgetett a magyar filmipar topproducere, az erős mondatok pedig megállás nélkül követték egymást.

A Hír TV Politikai hobbista című műsorában néhány nappal ezelőtt Rákay Philipet látta vendégül Jeszenszky Zsolt – a Youtube-on teljes hosszában elérhető, ötven perces beszélgetést a HVG szemlézte.

A milliárdos ingatlanvagyon felett rendelkező, a készülő hatmilliárdos Petőfi-filmen (ennek előzetesét korábban már bemutattuk, sőt a legfontosabb forgatási helyszínen is jártunk) is producerként dolgozó korábbi műsorvezető, illetve Jeszenszky egyetértettek abban, hogy

a libsik, a gyurcsányisták, Soros, illetve az amerikaiak támadják

az Aranybulla című, egyébként kitűnően sikerült, az MTVA által néhány napja még irodalmi klasszikussá vált szerelmi történetnek tartott sorozatot.

A kritikánk szerint leginkább egy iskolatévé adására hasonlító epizódok szépségét és minőségét nem látó nézők a hirtelen filmkritikussá vált férfiak szerint

hungarofób tagozatként tomboltak,

Rákay szerint azonban biztosan jobban szeretnék, ha húszévesen nem csak nevet (Kálmánról Philipre), de nemet is váltott volna.

Rákay a beszélgetés egyik mélypontján nehezményezte, hogy bármihez nyúl, az a politikai térbe kerül, Jeszenszky azonban azonnal jelezte, hogy beszélgetőtársa a politikai térben van, így a panasz teljességgel indokolatlan.

Az Aranybulla mostanra az IMDB toplistájának mélyére jutott – jelenleg 4503 szavazat után mindössze 1,2 ponttal büszkélkedhet –, ez pedig Rákay szerint nem véletlen, hiszen nem a Jeszenszky által említett

néhány, a saját fingjától elaléló kritikus

voksolt, hanem egy összehangolt akció keretein belül próbálják lejáratni a munkájukat:

mi nem szerveztünk erre kommentelőket, ők meg szerveztek rá nemtom hány embert, aki egyes pontot adott rá, köztük 80-100 Amerikából jött trollt

– mondta.

Kapcsolódó
A Trónok harca helyett Iskolatévét kaptak az Aranybulla sorozat nézői
A sorozatot a főszereplő a Trónok harcához hasonlította, mások a milliárdos költségvetés miatt reménykedtek látványos produkcióban. Igazolta a várakozásokat a Rákay Philip nevével fémjelzett sorozat?

Frissítés

Cikkünk első verziójában a “saját fingjuktól elájuló kritikusok” mondatrész is szerepelt a címben, ezt azonban Rákay Philip kérésére eltávolítottuk, az ugyanis a beszélgetés során nem az ő szájából hangzott el.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik