Kultúra

Az Elkxrtukat és az Álom.netet is megelőzte az Aranybulla a legrosszabb magyar filmek közt az IMDb-n

NFI DUNA TV
NFI DUNA TV

Nem kímélték az IMDb mozis portál felhasználói a milliárdos költségvetésből készülő Aranybulla-filmet: a portálon jelenleg 2100 szavazat alapján 1,2 ponton áll, ezzel a magyar filmek közül is ez a harmadik legkevesebb pontot kapó alkotás – szúrta ki a HVG.

Az egyelőre sorozatként, majd idén tavasszal filmként is debütáló, Veréb Tamás főszereplő által „magyar Trónok harcának” nevezett alkotás olyan nagyágyúkat szorított hátrébb a legrosszabbak listáján, mint az Elkxrtuk (1,5) a Kis Vuk (1,3) vagy az Álom.net (1,3). Ez sem kis teljesítmény, de az abszolút mélyponttól is már csak tizedpontok választják el: megelőzi többek közt Dézsy Zoltán Elment az öszöd című, a 2006-os eseményeket körbejáró játékfilmje 1,1 ponttal, minden idők legrosszabb magyar filmje pedig jelenleg nem más az IMDb szerint, mint a Holnap történt – A nagy bulvárfilm Anettka, Zalatnay Sarolta, Terry Black és Kiszel Tünde közreműködésével.

A Rákay Philip nevével fémjelzett, több mint egymilliárd forintból készített sorozatot a Duna TV-n vetítették karácsony és szilveszter között. Az alkotást a közmédiában is népszerűsítették, csak épp kicsit félrecsúszott a jellemzés: úgy hivatkoztak a magyar nemesség jogait rögzítő királyi okiratra, mint egy irodalmi klasszikusra fordulatos szerelmi történettel.

Kapcsolódó
A Trónok harca helyett Iskolatévét kaptak az Aranybulla sorozat nézői
A sorozatot a főszereplő a Trónok harcához hasonlította, mások a milliárdos költségvetés miatt reménykedtek látványos produkcióban. Igazolta a várakozásokat a Rákay Philip nevével fémjelzett sorozat?

Ajánlott videó

Olvasói sztorik