Kultúra

Öt percre leállt Matthew Perry szíve, majd nyolc bordája tört el újjáélesztés közben

Charles Sykes / Bravo / NBCU Photo Bank / NBCUniversal / Getty Images
Charles Sykes / Bravo / NBCU Photo Bank / NBCUniversal / Getty Images
Erről is mesél majd a novemberben érkező könyvében.

A Jóbarátoknak köszönhetően a tömegkultúra egyik ikonjává vált Matthew Perry rövidesen érkező memoárja, a Friends, Lovers, and the Big Terrible Thing (Barátok, szeretők és a nagy szörnyű dolog) még erősebbnek ígérkezik, mint ahogyan azt a legtöbben várták, hiszen a színész október közepén megosztott sztorija után most egy újabb részletére derült fény – írja a Variety.

A Chandler Bing bőrébe bújt Perry egy héttel ezelőtt arról beszélt, hogy hosszú éveken át küzdött alkohol- és gyógyszerfüggőséggel, ez pedig kis híján a halálát okozta, hiszen negyvenkilenc évesen kirepedt a vastagbele, majd kórházba szállítása után két hetet töltött kómában.

Kapcsolódó

A saját otthonába csak öt hónappal később visszatérő színész a Netflixen tavaly bemutatott Don’t Look Up (Ne nézz fel) forgatásán sem tudott részt venni – egy republikánus újságírót játszott volna –, hiszen annak munkálatai előtt egy svájci rehabilitációs központban gyógyuló sztárnak váratlanul

öt percre megállt a szíve.

Az orvosok a gyomorfájására ugyanis hidrokodont írtak fel – ami miatt úgy érezte magát, mintha a folyamatos felülések miatt lenne izomláza –, majd a műtét mellett döntöttek. Az altatáshoz használt propofol azonban kölcsönhatásba lépett az előző esti fájdalomcsillapítóval, ami megállította a szívét,

és csak tizenegy órával később, egy másik kórházban ébredt fel, nyolc törött bordával.

A most ötvenhárom éves Perry a Rolling Stone-nak arról beszélt, hogy az életét egy svájci rajongónak köszönheti, aki nem akarta, hogy az ő műtőasztalán haljon meg, így öt percen át megállás nélkül próbálta újjáéleszteni:

ha nem szerepeltem volna a Jóbarátokban, vajon abbahagyta volna három perc után? Megint megmentette az életem a sorozat?

– tette fel a fontos kérdéseket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik