Kultúra

Egyetlen filmet sem néztek meg annyian a Netflixen egyetlen hét alatt, mint a Ne nézz fel!-t

Netflix
Netflix

Adam McKay klímaváltozásos szatírája, a Ne nézz fel! a Netflix eddigi kínálatának egyik legmegosztóbb filmje, de ez nem az egyetlen „leg”, amit begyűjtött: a Netflix bejelentette, hogy egyetlen filmjét sem nézték még korábban annyi ideig egyetlen hét alatt, mint a sztárparádés katasztrófafilmet. A streaming-szolgáltató egy ideje nem az egyes tartalmak elindításának számát használja a statisztikáiban, hanem a ténylegesen nézett órák számát, ebből szerzett a Ne nézz fel! 152,29 millió órányit a december 27. és január 2. közötti időszakban.

A filmre mindazonáltal vár még egy fontos rekord, amit megdönthet: jelenleg még csak a harmadik legnézettebb filmje a Netflixnek a Dwayne Johnsonnal, Gal Gadottal és Ryan Reynoldsszal készült Különösen veszélyes bűnözők (Red Notice) és a Sandra Bullock-féle Madarak a dobozban (Bird Box) után, ami a négy hét alatt gyűjtött nézettséget illeti, de a most bejelentett rekord is jelzi, jó úton jár az első hely megszerzése felé.

A Ne nézz fel! egy szatirikus vígjáték, melyben Leonardo DiCaprio és Jennifer Lawrence karaktere, két kutató felfedez egy üstököst, ami nagy sebességgel a Föld felé tart, és minden jel arra utal, hogy telibe is találja majd a bolygót, ezzel elpusztítva azt. Ám a két kutató hiába igyekszik erre minden eszközzel felhívni a politikusok és a nyilvánosság figyelmét, nem nagyon járnak sikerrel. A filmről itt írtunk bővebben.

Kapcsolódó
Nem a gyilkos üstökös, az emberi hülyeség hozza el az apokalipszist
A sztárokkal teletömött Ne nézz fel! tökéletes választás, ha valaki az egzisztenciális szorongását nevetésbe akarja fojtani.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik