Kultúra

Két perc alatt készítettek el egy 74 méteres szendvicset Mexikóban, ezzel két rekord is megdőlt

GERARDO VIEYRA / NURPHOTO / NURPHOTO VIA AFP
GERARDO VIEYRA / NURPHOTO / NURPHOTO VIA AFP

Két perc és kilenc másodperc sok mindenre elég, még több mindenre nem, egy csapatnyi mexikói séfnek viszont épp ennyi idő kellett ahhoz, hogy összedobjanak egy 74 méter hosszú szendvicset, és ezzel rekordot döntsenek – írja az EuroNews.

Mexikóváros egyik kerületének séfei egy tortával döntöttek rekordot, amely a nevével ellentétben nem desszert, hanem a mexikóiak hagyományos szendvicsét hívják így. Az ételt az eredeti recept szerint vékony szelet sült hússal, avokádóval, paradicsommal, vöröshagymával, salátával, babbal és tejföllel készítik, ezt töltik bele két szelet péksütemény közé. A gigaszendvics a Feria de la Torta, a hagyományos helyi tortavásár egyik attrakciója volt, amely során a hároméves rekord – amely szintén itt dőlt meg, és 72 méter volt kevesebb mint 3 perc alatt – megdöntését célozták meg. Sikerült, hiszen két méterrel hosszabb lett, és két perc, kilenc másodperc alatt dobták össze a gigantikus szendvicset, amelynek elkészítésében a vásáron résztvevő éttermek szakácsai vettek részt. A végeredményt végül felszeletelték, és 35 pesóért, azaz nagyjából 670 forintért kínálták szeletenként. A fogás különlegessége az volt, hogy szakaszonként más-más feltétett tett bele: többek közt disznó-, csirke-, marha-, szarvas-, krokodil- és strucchús is került bele.

A tortarekorder azonban apró falatnak tűnik a szendvicsek közti világelsőhöz képest: 2011-ben három libanoni csapat alkotta meg a világ legnagyobb szendvicsét, amely 735 méter hosszú volt, és összesen 577 kilogrammot nyomott, igaz, azt sokkal több idő volt elkészíteni, 22 órát vett igénybe.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik