Kultúra

Maya Hawke szerint nem élne, ha anyjának, Uma Thurmannek korábban nem lett volna abortusza

JULIEN DE ROSA / AFP
JULIEN DE ROSA / AFP
A Stranger Things sztárja szerint közvetve az abortusznak köszönheti az életét, hisz anyja egészen más ember lett volna, ha tinédzserkorában kell felnevelnie egy gyereket.

Anyjához, Uma Thurmanhez hasonlóan Maya Hawke is határozott véleményt fogalmazott meg az abortuszhoz való jog korlátozásával kapcsolatban. A Stranger Things sztárja Jimmy Kimmel műsorában beszélt minderről azt követően, hogy múlt héten az amerikai Legfelsőbb Bíróság eltörölte az abortuszhoz való alkotmányos jogot.

Thurman még 2021-ben írt cikket a Washington Post számára, amelyben arról vallott, hogy tinédzserkorában átesett egy abortuszon. Egy sokkal idősebb férfitól esett teherbe egy európai filmforgatáson, hazatérve annak ellenére, hogy szeretett volna gyereket a családjával úgy döntött, hogy a helyes döntés az abortusz, amelyen át is esett.

Hawke erre a levélre hivatkozott Kimmel műsorában hozzátéve, hogy a felvétel előtt felhívta az édesanyját azzal kapcsolatban, hogy pontosan mit mondjon a témáról.

Az anyám megírta ezt a gyönyörű esszét az abortuszával kapcsolatban, amin nagyon fiatalon esett át. Arról is írt, hogy ha nem szakította volna meg a nem kívánt terhességét, ma nem lehetne az az ember, akivé vált, és én sem léteznék. A szüleim élete kisiklott volna, ha nincs hozzáférésük a biztonságos és legális orvosi ellátáshoz – ahhoz, amelynek alapvetőnek kéne lennie.

A fiatal színésznő azt is kifejtette, hogy szerinte a tehetősebbek mindig meg fogják tudni oldani az abortuszt, a többségnek azonban nem lesz rá lehetősége. Ők lesznek azok, akiket egy nem kívánt gyermek „nemcsak az álmaik elérésében fog megakadályozni, hanem az életükbe is fog kerülni.”

Csak annyit akarok mondani, hogy bassza meg a Legfelsőbb Bíróság. Mi ennek ellenére folytatjuk a harcot, és győzni fogunk, ahogy nagyanyáink is győztek

– zárta állásfoglalását Hawke.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik