Kultúra

Jót tett az Oscar nézettségének Will Smith pofonja

Neilson Barnard / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP
Neilson Barnard / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP
Még mindig sokkal kevesebben nézték, mint korábban, de a tavalyi mélypontról sikerült kilendülni.

56 százalékkal nőtt az Oscar nézettsége a tavalyi történelmi mélyponthoz képest, de még így is a második legkevésbé nézett gála volt a díjkiosztó történetében. Legalábbis ez derül ki a műsort közvetítő ABC nézőszámaiból, amelyek alapján idén 15,36 millióan nézték a díjátadót a csatornán – írja a Variety.

Az idei gála nézettségének felpörgetéséért a szervezők mindent megtettek: a nagy közfelháborodás ellenére több kategória díját is az élő közvetítés előtt adtak át, hogy ezzel gyorsítsák a többórás műsort, és a sokáig műsorvezetők nélkül szervezett eseményre ismét nevettetőket szerződtettek Regina Hall, Amy Schumer és Wanda Syke személyében. Az idei gálára azonban nem Schumerék viccei miatt, vagy a CODA meglepetésgyőzelme kapcsán fognak emlékezni, hanem Will Smith miatt, aki élő adásban kevert le egy pofont a feleségén viccelődő Chris Rocknak. A gála utolsó harmadában történt incidenst követően vélhetően sokan válthattak csatornát, hogy élőben kövessék a fejleményeket, ráadásul a legizgalmasabb kategóriák csak akkor következtek. A friss Oscar-díjas színész azóta már bocsánatot kért a pofont elszenvedő Chris Rocktól, aki nem indít ellene eljárást. 

Az Oscar-gála csökkenő nézőszámaival a szervezők évek óta nem tudnak mit csinálni, próbálták már műsorvezetők nélkül, népszerű humoristák és az egyre fiatalabb sztárok bevonásával is, ám eddig semmi sem segített. Tavaly érték el az eddigi abszolút mélypontot: mindössze 9,85 millióan nézték a gálát a 18-49 éves korosztályban. Csupán összehasonlításként: 2020-ban 23,6, 2019-ben 29,6 millióan nézték az Oscart,  2014-ben viszont még 43 millióan ültek le a tévé elé gálázó sztárokat nézni – az idei számok tehát még mindig bőven elmaradnak az ideálistól.

Kapcsolódó

Ajánlott videó

Olvasói sztorik