Kultúra

Senkit nem zár ki az ügyészség az Alec Baldwin forgatásán történt tragédiával összefüggésben

Getty Images via AFP
Getty Images via AFP

Túl korai még vádemelésről beszélni a Rust című film új-mexikói forgatásán történt halálos baleset ügyében, de minden lehetőség az asztalon van, és senkit nem zárnak ki jelenleg a hatóságok – jelentette ki szerdán Mary Carmack-Altwies új-mexikói kerületi ügyész a nyomozás állásáról tartott sajtótájékoztatón.

Az MTI beszámolója szerint Adan Mendoza Santa Fe megyei seriff megerősítette azokat a korábbi értesüléseket, amelyek szerint a forgatás próbáján Alec Baldwin fegyvere éles ólom lőszerrel volt megtöltve, amikor leadta a halálos lövéseket Halyna Hutchins operatőrre és megsebesítette Joel Souza rendezőt.

A seriff közlése szerint a fegyver egy vintage Long Colt pisztoly volt, amelyet három ember kezelt: Baldwin, aki elsütötte, David Halls rendezőasszisztens és Hannah Gutierrez-Reed fegyvermester.

Amikor a fegyver elsült, mintegy 90-100 ember tartózkodott a forgatáson.

A serif hozzátette, hogy mintegy 500 lőszert foglaltak le, köztük kellékfegyverek töltényeit, vaktöltényeket és élestöltényeket, továbbá három lőfegyvert és számos más bizonyítékot.

Volt bizonyos önteltség azt illetően, ahogyan a fegyvereket kezelték a forgatáson

– jegyezte meg Mendoza.

Kapcsolódó
Hogyan válhat gyilkos fegyverré egy kellékpisztoly?
Hibák és hiányosságok együttállása vezethetett oda, hogy Alec Baldwin kezében a múlt héten elsült egy kellékpisztoly, megölve ezzel a film operatőrét – mondja a 24.hu által megkérdezett filmes fegyverszakértő.

Hozzátette: úgy véli, vannak bizonyos biztonsági kérdések, amelyekre a filmiparnak és esetleg Új-Mexikó államnak is felelnie kell.

Eddig senki ellen nem emeltek vádat, de Mendoza és Carmack-Altwies is hangsúlyozta, hogy túl korai még vádpontokról beszélni, de elfogatóparancs esetén vádat fognak emelni.

Senkit nem zárunk ki jelenleg

– hangoztatta az ügyész, hozzátéve, a nyomozás nem zárult le, a nyomozók egyelőre nem tudják megmondani, hogy hanyagság történt-e és ha igen, ki a felelős.

A baleset a Rust című westernfilm forgatásán történt október 21-én az új-mexikói Bonanza Creek farmon. Baldwin játssza a főszerepet a fimben, amelynek egyben producere is.

Kapcsolódó

Ajánlott videó

Olvasói sztorik