Kultúra

Legfeljebb hatmilliót fizet a biztosító az Alec Baldwin-film forgatásán történt haláleset miatt

EyePress News / EyePress via AFP
EyePress News / EyePress via AFP

Legfeljebb hatmillió dollárt fizet a Front Row nevű biztosítási brókercég a Rust című film forgatásán Halyna Hutchins operatőr halálát követelő baleset miatt, legalábbis erre utalnak azok a papírok, amelyeket a TMZ nevű bulvárlap megszerzett.

Az általános felelősségbiztosítás egymillió dollárról szól, ám ehhez még egy ötmilliós kiegészítés is társul, írja a lap. hozzátéve, hogy bár az összeg nem tűnik alacsonynak, az elhunyt operatőr családja ennél vélhetőleg jóval magasabb összegre perli majd a produkciót, emellett pedig a balesetben szintén megsérült rendező, Joel Souza is jogosult lehet kártérítésre a sérülése miatt, ám a biztosítás az említett hatmilliót maximum limitként határozza meg, ami így, elosztva a két fő érintett között, már jóval alacsonyabb összeg. Ugyanakkor a produkció vélhetőleg nem ússza meg ennyivel, az új-mexikói forgatások kapcsán ugyanis érvényben van egy olyan intézkedés: ha bebizonyosodik, hogy gondatlanság vagy szándékos kötelességszegés történt, a bíróság büntető kártérítést szabhat ki, amelynek összege jóval nagyobb lehet a hatmilliós limitnél.

Alec Baldwin kezében négy nappal ezelőtt sült el egy kellékfegyver, ezzel halálosan megsebesítve az operatőrt, míg a rendező könnyebb sérüléssel megúszta a tragikus balesetet, és már néhány órával később távozhatott a kórházból. Az azóta történt vizsgálatok kiderítették, hogy a fegyver nem kellékfegyver volt, hanem éles lőfegyver, és a vaktöltény helyett éles lőszer került bele. Az asszisztens ellen, aki a fegyvert Baldwin kezébe adta, már korábban is érkeztek panaszok, a forgatáson pedig nem először sült el fegyver, többen a stábból ott is hagyták a forgatást a balesetek és a munkakörülmények nyomán.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik