Kultúra

Így forog a Fekete párduc 2 Chadwick Boseman nélkül: „Mindannyian éreztük a jelenlétét”

KEVIN WINTER / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images / AFP
KEVIN WINTER / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images / AFP
Angela Basset, aki Boseman karakterének anyját alakítja egy interjúban mesélt arról, milyen a színész nélkül visszatérni Vakandába.

Elkezdték forgatni a Fekete Párduc második részét, a szereplők előtte megemlékeztek az első részben címszerepet játszó Chadwick Bosemanről – derült ki egy interjúból, amelyet Angela Bassett adott a Guardiannek. A színésznő egyebek mellett azt is megosztotta, hogy már egy hete elstartolt a film második részének forgatása, amely szomorú, de egyben különös élmény volt a stáb számára:

A forgatás első hetén mindannyian éreztük Chadwick jelenlétét, és nagyon hiányoltuk őt a trónról. Mielőtt azonban elkezdtük volna a forgatást, mindannyian összegyűltünk, és közösen tisztelegtünk előtte, ami gyönyörű volt… mindenki csodaszép dolgokat mondott róla, és kifejeztük, milyen fontos volt számunkra, mennyire inspirált minket.

Bassett már a film első részében is szerepelt, ahol a Boseman által alakított T’Challa édesanyját, Ramondát játszotta.

A 43 éves színész tavaly augusztusban halt meg vastagbélrákban, amelyet négy évvel korábban diagnosztizáltak nála. Halála megrendítette a világot, egyúttal kérdésessé vált a rendkívül népszerű Fekete Párduc sorsa is: a Marvel ugyanis már a folytatást tervezte a sikeres első filmhez. Eleinte felmerült a szerep újracastingolása, a digitális feltámasztás és a film teljes leállítása is, ám végül amellett döntöttek, hogy folytatják a történetet, csak T’Challa karakterét kihagyják belőle. A Marvel-vezér Kevin Feige még az év elején azt nyilatkozta, Vakanda népére és az országra fog koncentrálni a Fekete Párduc: Vakanda, légy áldott! címre keresztelt folytatás.

Kapcsolódó
Chadwick Boseman rövid karrierjének még sokáig nagy hatása lesz
Boseman alig több mint két évvel a halála előtt lett világszerte ismert színész: a Fekete Párduc főszerepe egy sajnálatosan rövid karrier legfontosabb szerepe lett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik