Kultúra

Michael Caine és Johnny Depp is díjat kap Karlovy Varyban

Justin Tallis / AFP
Justin Tallis / AFP
Különdíjjal ismerik el munkásságukat.

Csak augusztus 20-án indul az idei Karlovy Vary-i filmfesztivál, de néhány díjazottban már így is biztosak lehetünk. A szervezők ugyanis bejelentették, hogy – a korábban közzétett Ethan Hawke mellett – Michael Caine és Johnny Depp is különdíjban részesül. Előbbi a filmművészethez hozzájáruló kimagasló munkájáért kap Kristálygömböt, és a fesztiválon bemutatják új, Best Sellers című filmjét, amelyben egy utolsó turnéjára induló, idős írót játszik.

Depp sem csak az elismerésért érkezik, hanem két olyan filmet is vetítenek, amelynek ő volt a producere. Az egyik a Minimata című Japánban játszódó dráma, amely egy higanymérgezést dokumentáló fotóriportert alakít, a másik pedig egy dokumentumfilm Depp kedvenc ír rockeréről, a kalandos életű Shane McGowanről. A Crock of Gold: A Few Rounds With Shane MacGowanről szóló korábbi cikkünket itt olvashatja:

Kapcsolódó
Nem mert beállni terroristának, inkább divatba hozta az ír zenét
Dokumentumfilm készült Shane MacGowanről, az ír népzenét a punk attitűdjével házasító The Pogues frontemberéről, akinek már évtizedek óta keltik a halálhírét mértéktelen alkoholizmusa miatt, mégis él még.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik