Kultúra

Busy Philipps szerint a metoo-mozgalom nem sokat változtatott Hollywoodon

ANGELA WEISS / AFP
ANGELA WEISS / AFP

A Daily Beast The Last Laugh című podcastjában készült interjú Busy Philipps-szel, akit a magyar nézők a Dawson és a haverok, valamint a Különcök és stréberek (Freaks and Geeks) című sorozatból ismerhetnek. Philipps többek között a metoo-mozgalomról és James Francóról is beszélt, akiről korábban már elmondta, hogy a Különcök és stréberek forgatásán erőszakosan bánt vele, írja a Hollywood Reporter.

A színész a metoo-mozgalomról elmondta, biztos benne, hogy még mindig sok ragadozó van közöttünk, de „a nagyok közül néhányat kiirtottak, hála az égnek”. Hozzátette, nem biztos benne, hogy a metoo valóban megváltoztatta Hollywoodot.

Kapcsolódó
Erőszakossággal vádolják James Francót
Nem csitul a botrány a színész körül.

Azt hiszem, ezen a ponton nem vagyok veszélyben. Egy majdnem 42 éves nő vagyok, aki írt egy könyvet, amiben megneveztem azoknak az embereknek a nevét, akik kibaszottan faszok voltak velem. Szóval nem gondolom, hogy én vagyok az a személy, akitől meg kellene kérdezni, hogy megváltozott-e az ipar. Mert azt feltételezném, hogy az emberek elég okosak lesznek ahhoz, hogy ne csesszenek ki velem

– mondta.

A fiatalabb színésznőkről viszont azt gondolja, más helyzetben vannak, mint ő, és még mindig nagy rá az esély, hogy szexuális ragadozókkal találkozzanak.

Philipps néhány évvel ezelőtt megjelent, This Will Only Hurt a Little (Csak egy kicsit fog fájni) című könyve könyvében a gyerekkorában ért szexuális erőszakról és a James Franco-s esetről is írt. Utóbbiról az olvasható a könyvben, hogy a színésznek a forgatás során az egyik jelenetben mellkason kellett vágnia Francót, aki ezen annyira kiakadt, hogy megragadta Philipps mindkét karját, miközben azt üvöltötte az arcába:

Soha többé ne merj hozzámérni!

Phillips elmondása szerint azóta megbeszélték a történteket Francóval, aki egy ponton bocsánatot kért tőle.

Mindig pontosan tisztában voltam azzal, hogy pótolható vagyok, ezért úgy éreztem, hogy soha nem szabad panaszkodnom, mindig időben kell megjelennem és nem lehetek nehéz eset

– tette hozzá.

Kapcsolódó
Busy Philipps nevét az is ismeri majd pár héten belül, aki bezárja magát a kamrába
Megerőszakolták, színésznő lett, bántalmazták, könyvet írt, és most tényleg mindenki róla beszél

Ajánlott videó

Olvasói sztorik