Kultúra filéző

Zsidai Roy: Nem a teraszokon volt tumultus, hanem az utcán

Marjai János / 24.hu
Marjai János / 24.hu

Zsidai Zoltán Roy várakozásaihoz képest sokkal jobban alakult az első szabad teraszos hétvége. Az étterem-tulajdonos az InfoRádiónak nyilatkozta, hogy úgy látja, a vendégeket kettősség jellemezte. A budai Várban annyi magyart látott, mint még sosem, ennek ellenére szerinte „fantasztikusan fegyelmezetten” zajlott az élet.

Tapasztalatai szerint a belvárosban sem az éttermek kerthelyiségeiben volt a tumultus, hanem az örömünnepet idéző utcai forgatagban, ahol az emberek, megfeledkezve magukról, sok esetben maszk nélkül, a biztonsági távolságokat mellőzve élvezték az első szabad tavaszi estét szombaton. Emiatt „egyik szeme sír, a másik nevet”.

Kapcsolódó
Zsidai Roy tavaly még károsnak nevezte a házhoz szállítást, most csak az ő cégétől rendelhető meleg étel a Kifli.hu-n
A nehéz idők további nehéz döntéseket szültek a Zsidai Gasztronómiai Csoportnál.

Zsidai emlékeztetett rá, hogy bizonyos szabályok azért gátolják a vírus terjedését az éttermi, kávézós együttléteken. A személyzetnek végig maszkban kell lennie, ahogyan a vendégeknek is viselniük kell, amennyiben igénybe veszik a belső tereket. Zsidai úgy látja, ezeket a szabályokat mindenki betartotta, és a védettségi igazolások ellenőrzésére is lesz kapacitás a vendéglátásban. Szerinte elsősorban az utcai tömegjelenetekből lehet probléma a későbbiekben, de „intenzíven imádkozik”, hogy nehogy így legyen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik