Kultúra

A Gileád elleni felkelés csak egy lesz a sok áprilisi durranás közül

Hulu / HBO
Hulu / HBO
Belehúznak a streamingszolgáltatók és a tévék a hónapban, mindenféle műfajban sok új sorozat érkezik, legyen szó drámáról, krimiről, young adult-fantasy hibridről és vígjátékról, miközben jönnek true crime dokumentumsorozatok is, nem beszélve közkedvelt sorozatok új évadairól.

2021 első hónapjaiban lehetett talán olyan érzésünk, hogy a tavalyinál vékonyabb kicsit a sorozatkínálat, de az áprilisra ez nagyon nem igaz. Különösen az HBO GO kapcsolt rá, olyan ambiciózus, új projektekkel, mint a Joss Whedon megalkotta The Nevers vagy a Kate Winsletet is felvonultató Easttowni rejtélyek, de a Netflix vagy éppen az Apple TV+ is jön újdonságokkal, miközben a visszatérő évadok közül kiemelkedik A szolgálólány meséje, és végre itthon is streamelhető az új Fargo-évad.

Kapcsolódó
Márciusban újra meg kell menteni a világot
A Sólyom és a Tél katonája mellett Sherlock Holmes utcagyerek segítői is megmenti a Földet, miközben a DNS-teszt alapú szerelem vagy a drogbárónak klipet forgató rendező története is népszerű lehet a havi sorozatajánlónkból.

Fargo 4., HBO GO

Április 1.

Végre a januári tévés premier után streamelhető is itthon Noah Hawley tavaly hosszabb szünet után visszatérő antológia-sorozatának új évada. Mint azt már megírtuk, az ötvenes évek kansasi fekete illetve olasz maffiájának konfliktusáról szól, a főbb szerepekben pedig Chris Rock, Jason Schwartzman, Ben Whishaw és Jessie Buckley láthatók.

A kígyó, Netflix

Április 2.

Charles Sobhraj igaz története: a manipulatív sorozatgyilkos a Délkelet-Ázsiában túrázó nyugati hippik között szedte áldozatait a hatvanas-hetvenes években. A BBC minisorozatában Tahar Rahim játssza őt.

Knutby: Imádkozz, engedelmeskedj, ölj, HBO GO

Április 4.

Ez a true crime dokumentumsorozat egy svéd faluban élő vallási gyülekezet életét felkavaró gyilkosságról rántja le a leplet.

Irtsd ki mind a vadakat!, HBO GO

Április 9.

Raoul Peck négyrészes hibrid dokumentumsorozata a gyarmatosítás kizsákmányoló és népírtó vonatkozásait mutatja be, Sven Lindqvist svéd történész azonos című könyve alapján.

Instant dohány, Netflix

Április 7.

Az azonos című svéd filmtrilógia (Snabba Cash) után tíz évvel játszódó sorozatban három új szereplő folytatja a könnyű pénz utáni hajszát Stockholm megváltozott alvilágában és a startup cégekben.

A világ legnagyobb műkincsrablása, Netflix

Április 7.

1990. március 18-án tizenhárom festményt loptak el a bostoni Isabella Stewart Gardner Museumból. A bűntényre a mai napig nem derült fény, a képeket azóta is keresik, és most készült egy négyrészes dokusorozat a rejtélyes ügyről.

Fear the Walking Dead 6., AMC

Április 12.

A horrorsorozat októberben megkezdett hatodik évadának folytatása, kilenc további epizóddal, miután a koronavírus kicsit belezavart a sorozat életébe. De lesz hetedik évad is.

The Nevers, HBO GO

Április 12.

Szezonja van a viktoriánus korban játszódó sci-fi/fantasy/young adult sorozatoknak, a múlt havi A Baker Street-i vagányok után itt a The Nevers, melyben különleges képességű „Érintettek” próbálnak helyet találni maguknak a kor merev társadalmi keretei között. Ez Joss Whedon sorozatának indult, ő azonban menet közben kiszállt, és Philippa Goslett vette át a helyét, a főbb szerepeket pedig Laura Donnelly, Olivia Williams, James Norton és Ann Skelly alakítják.

Christine Keeler tárgyalása, Epic Drama

Április 14.

A BBC-n 2019 legvégén debütált minisorozat a hatvanas évek világraszóló brit politikai botránya, a Profumo-ügy főszereplőjéről, Christine Keelerről szól, akiről korábban hosszabb cikkünk is készült. A történetet viszonylag hűen feldolgozó, bátran ajánlható sorozatban Sophie Cookson alakítja őt, rajta kívül James Norton, Ellie Bamber és Ben Miles játsszák a főbb szerepeket.

Apa, ne égess már!, Netflix

Április 14.

A Jamie Foxx főszereplésével érkező vígjáték-sorozatban egy kozmetikai cég tulajdonosához beköltözik az akaratos tinédzser lánya, és kénytelen lesz megtapasztalni az egyedülálló apák nehéz sorsát.

Sziszifusz a modern korban, Netflix

Április 15.

Ez a koreai sci-fi/thriller sorozat egy zseniális mérnökről szól, aki megpróbálja kideríteni az öccse halálának okát, no meg egy titokzatos nőről, aki visszautazik az időben, hogy segítsen neki megmenteni a világot egy fenyegető veszélytől.

Helló, én vagyok!, Netflix

Április 15.

Egy napon két koreai sorozat is jön a Netflixre: ez a második, és ennek a romantikus sorozatnak a főhőse a saját tizenhét éves énjével találkozik, és meglepően sokat tanul tőle.

Isten hozott Senkiföldjén, HBO GO

Április 18.

Az HBO Europe új össz-skandináv sorozata egy észak-norvégiai kisvárosban játszódik, ahol egy ambiciózus tanárnő próbál új életet kezdeni. Az északi westernként is beharangozott sorozatot a Coen testvérek műveinek skandináv verziójaként emlegetik.

Easttowni rejtélyek, HBO GO

Április 19.

Egy bűnügyi sorozat Kate Winslet főszereplésével, aki egy pennsylvaniai kisváros nyomozójaként nemcsak egy nehéz gyilkossági ügyet próbál megoldani, de magánéleti konfliktusainak köszönhetően a saját élete is éppen darabokra hullik szét.

Zero, Netflix

Április 21.

Az olasz fantasy sorozat főhőse egy másodgenerációs bevándorló fiú, akinek van egy szuperképessége: láthatatlanná tud válni. Erre pedig nagy szüksége lesz, amikor veszély fenyegeti a milánói külvárosi negyedet, ahol lakik.

David Attenborough: Az élet színei, Netflix

Április 22.

David Attenborough új sorozatában azt mutatja meg, hogyan és mire használják egyes állatok a színeket.

Árnyék és csont (Shadow and Bone), Netflix

Április 23.

A Leigh Bardugo Grisaverzum regényeire épülő fantasy sorozat főszereplője Alina Sztarkov ellen, amiért az olyan erőket szabadít fel, melyek veszélyeztethetnék a sötét erők uralmát a világban.

Sexify, Netflix

Április 28.

Egy újabb lengyel Netflix-sorozat, mely az eddigieknél kicsit könnyedebb, a főhősei pedig szexuálisan még tapasztalatlan diáklányok, akik kifejlesztenek egy innovatív szex applikációt, melynek segítségével jobban megérthetik a női orgazmus rejtélyét.

A szolgálólány meséje 4., HBO GO

Április 29.

Abba itt most ne menjünk bele, mennyire volt jó döntés folytatni a Margaret Atwood regényéből készült sorozatot a regénybeli cselekmény befejezését követően is, pláne, hogy még mindig tömegek várják az évadot, melyről már azt is tudjuk, hogy nem az utolsó lesz. Annyi biztos, hogy ebben az évadban lesz egy felkelés a bosszúszomjas June vezetésével, de mivel lesz ötödik évad is, gyanítható, hogy Gileád nem fogja könnyen adni magát.

A Moszkitó-part, Apple TV+

Április 30.

Paul Theroux azonos című regényéből egyszer már készült egy film, Harrison Ford főszereplésével, most pedig az író unokaöccse, Justin Theroux alakítja a nyugati civilizációból kivonuló és a dzsungelben új életet kezdő, idealista Allie Foxot. A regényt Neil Cross (Luther) formálta sorozattá, és Mexikóban forgatták, amikor a járvány éppen engedte.

Az ártatlan, Netflix

Április 30.

Az ünnepelt thrillerszerző, Harlan Coben kizárólagos, sok millió dolláros szerződést kötött a Netflixszel a regényei felhasználásáról, és ez már a harmadik projekt, ami megvalósult, a legutóbbi a Lengyelországba átültetett The Woods volt. Ezt a könyvet spanyol környezetbe helyezték át a sorozat kedvéért, és a főhőse új életet kezdene kilenc évvel azután, hogy véletlenül megölt egy embert, de ez további katasztrófával fenyeget.

A korábban áprilisra tervezett Szerelemre tervezve (Made for Love) egy későbbi időpontban kerül műsorra, ezért nem szerepel már a listában.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik